Published On: mie, Mai 16th, 2012

Noi votam cu Furfurica/ Fiindca e frumos de pica!

Share This
Tags

Liberalii braileni au decapitat astazi dintr-o lovitura redactia Infobraila, dupa intalnirea lor cu presa. A fost destul ca un ziarist prezent la conferinta de presa sa povesteasca ce s-a intamplat acolo si sa puna in circulatie fotografia candidatului Bogdan Furfurica si tot personalul feminin din redactie a intrat in fibrilatie.

Dupa cum va spuneam, totul a plecat de la conferinta de presa a liberalilor, in care presedintele PNL local Catalin Boboc s-a gasit sa-si scoata in fata candidatul la functia de primar al localitatii Traian. Aparut din neant, candidatul Furfurica, un adevarat Fat Frumos calare pe un cal alb… ma rog, pe o sageata galbena, pe fondul cerului albastru a bagat in boala ziaristele prezente. Initial, ele s-au cam bosumflat cand au aflat ca junele e insurat si cu copil, dar n-a durat decat cateva minute, ca Furfurica a inceput sa vorbeasca despre proiectele dragi inimii sale, pe care tine neaparat sa le insamanteze… asta, sa le implementeze, daca va iesi primar. Primul si cel mai serios proiect, a spus candidatul, este acela al stimularii cresterii natalitatii in comuna – aceste cuvinte au fost de ajuns pentru ca,  instantaneu, ziaristele sa se invioreze si sa devina foarte atente la platforma -program. Candidatul a explicat ca este foarte ingrijorat de imbatranirea populatiei din localitate si ca doreste sa se implice personal in schimbarea situatiei si stimularea femeilor in a da rod bogat. Daca ne intrebati pe noi, ca barbati, stimularea femeilor nu-i chiar o chestie usoara in zilele noastre, cand stresul afecteaza ambele sexe. Dar ma rog, noi vorbim ca niste observatori neutri, la care farmecul lui Furfurica n-a functionat.

Stimularea de care vorbeste el s-ar face, printre altele, si prin acordarea unei sume proaspetelor mamici, mai exact, vreo 500 de lei. Furfurica a numit-o “prima”, dar credem ca i se poate spune si pensie alimentara.

In orice caz, el a mai precizat ca este preocupat in special pentru stimularea celor care au deja un copil si ar trebui sa-l faca pe al doilea si apoi, pe al treilea, dupa care se poate pune punct activitatilor de acest gen. Ca sa se inteleaga ca este cat se poate de serios si ca la el proiectele nu sunt doar vorbe, ci fapte, candidatul a mai spus ca lucreaza chiar in prezent, in scurtele ragazuri dintre activitatile de campanie, pentru a face un al doilea copil in propria familie. In acest context, Furfurica a fost atentionat ca nu este in regula daca nu-si ajuta decat familia, fiindca un primar trebuie sa-si ajute in primul rand semenii, nu sa se coboare la nepotisme sau alte favoritisme.

Nu stim daca a inteles mesajul ca trebuie intai sa puna osul la treaba in slujba comunitatii, nu a propriei familii; cert este ca omul a explicat ca acum, in calitate de consilier local, nu are decat un vot, insa daca va iesi primar, va avea puterea in mana lui si avand alaturi si niste consilieri USL dornici sa faca ceva pentru comuna, garanteaza cresterea exponentiala a natalitatii.

Vestea implicarii hotarate a lui Furfurica in acest proiect, la care s-a anexat si fotografia lui, a creat o emulatie neimaintalnita in redactia Infobraila, unde personalul feminin s-a organizat rapid si a decis ca vrea sa-l voteze, ca sa-l stimuleze, fiindca se gandeste cu adevarat la viitorul localitatii, iar planurile lui sunt generoase, da la toata lumea. Problema era ca fetele noastre au buletin de Braila, astfel incat aveau mainile legate, in ceea ce-l priveste pe Furfurica. De, omul a spus ca publicul lui tinta sunt consatencele sale…

Dupa un brainstorming rapid, ele au gasit insa solutia: isi fac mutatie pe comuna Traian si-l ajuta in campanie. Fetele si-au depus deja cererile de concediu si au plecat in gasca, dupa ce au stabilit si un program de actiuni cu impact medicatic major in favoarea candidatului Furfurica, pe care isi propun sa-l transforme, ca imagine, intr-un fel de Radu Mazare local. Din putinele lucruri pe care le-am auzit din sedinta lor secreta va putem dezvalui ca finalul apoteotic al campaniei va fi un concurs de tricouri ude organizat in fata carciumii din comuna, unde se vor putea uda, la gramada, barbati si femei, intr-o simbioza reprezentativa pentru unitatea alegatorilor lui Furfurica. Daca ne gandim bine, in cazul in care devine primar, se va putea spune ca sunt toti fiii lui Furfurica, ca tot e la moda acum sa fii cu fiii (Brailei, Traianului, sau ai lui Decebal, eventual) .

In final, dat fiind ca am ramas fara personal, Infobraila il someaza pe presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, ca la urmatoarea conferinta de presa sa aduca cel putin o candidata de acelasi calibru cu Furfurica, astfel incat sa primim si noi, sexul tare, macar partea noastra de savoare. Si daca nu ne aduce o candidata, se ne-o aduca macar pe fosta lui consiliera de imagine,  ca tot e ceva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-