Published On: vin, Mai 11th, 2012

Mita si votul ilegal inseamna inchisoare

Share This
Tags

In contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania (in ziua de 10 iunie 2012), Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, organizeaza o campanie de informare si constientizare a cetatenilor romani ce drept de vot cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Aceasta se va desfasura, la nivel national, in perioada 10 mai – 10 iunie a.c., sub genericul „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.

Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetatenilor asupra sanctiunilor legale prevazute pentru incalcarea legislatiei electorale si constientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Campania se adreseaza in general tuturor cetatenilor romani cu drept de vot, si in special tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteaza pentru prima data, populatiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formatiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicati in derularea campaniei electorale.

Pentru multiplicarea, la nivel national, a mesajului „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”, Ministerului Administratiei si Internelor i s-au alaturat si alte institutii publice: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, S.C. METROREX S.A., Posta Romana, Institutiile publice de la nivel central si local, regiile autonome de transport locale.

In cadrul actiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afise in locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (locatii proprii si cele ale partenerilor), vor fi distribuite pliante – cu preponderenta in mediul rural si in locurile cu valori de trafic ridicat (in perioada campaniei electorale), respectiv in sectiile de votare (in ziua votului), iar spoturile TV si audio vor fi difuzate la posturile centrale si locale de televiziune si radio.

O parte semnificativa a promovararii campaniei o reprezinta comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor si materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include si un flux de stiri actualizat in mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video). Accesul direct la informatiile campaniei, prin intermediul banner-ului web de pe site-urile structurilor MAI si ale institutiilor partenere, precum si utilizarea platformelor de socializare – Facebook, Twitter etc. vor reprezenta, de asemenea, instrumente pentru diseminarea mesajelor campaniei in spatiul online. Vom fi prezenti si pe YouTube!

Comentarii

comentariu

About the Author

-