Published On: mar, Mai 8th, 2012

Joaca de-a candidatura a glumetilor politici

Share This
Tags

Zilele trecute comentam ca dintre cei cinci candidati la presedintia Consiliului Judetean Braila, unul are notorietate din afaceri si administratie, altul are notorietate din presa, al treilea a incercat sa-si faca oarece notorietate cheltuind bani cu nemiluita in ultimele luni, iar de ultimii doi n-a auzit mai nimeni. Iata ca mai nou aflam ca unul dintre candidatii “anonimi” – si cand spunem asta, ne referim la notorietatea lor in comunitate, fiindca daca noi n-am auzit de ei pana acum, desi lucram de vreo 20 de ani in presa, e clar ca multi dintre simplii cetateni n-au auzit nici ei –, Alin-Ginel Oprea de la PPLC, si-a reevaluat sansele si a decis sa iasa din joc. Cum ar veni, s-a jucat de-a candidatura pe praful asta si nici n-a apucat sa intre in campania electorala, ca si-a luat jucarelele si a plecat. O atitudine care ar putea fi calificata drept realism curat, in conditiile in care este mai mult decat evident ca dom’ profesor – preda fizica, din cate aflam – nu avea nicio sansa de a castiga cursa pentru presedintia CJ. Numai ca retragerea din cursa a profesorului poate fi interpretata si ca o dovada de neseriozitate din partea unui om care vrea sa candideze azi, pentru a conduce un judet intreg si se razgandeste peste o saptamana, fiindca a ajuns la concluzia ca nu suporta sa stea departe de familie. Mai mult, candidatul a recunoscut, candid, ca a luat totul ca pe o gluma la inceput si apoi si-a dat seama ca este situatia il depaseste. Cu alte cuvinte, a observat intr-o saptamana ca i s-a ingrosat gluma…

Pentru ca asta este declaratia data presei locale de candidatul fizician: “A fost o hotarare de ultim moment ca sa candidez pentru aceasta functie. Eu am refuzat initial. Am zis ca e gluma, dupa care mi-am dat seama ca nu este chiar gluma o candidatura (…) Eram constient de la inceput ca un partid de genul acesta nici nu are sanse. Pentru ce sa imi pierd timpul si sa imi stric relatia cu familia?”.

Dorele… pardon, Ginele, daca atat ai inteles tu din lupta politica, mai bine ca te-ai oprit din sapat, inainte sa spargi conducta… Daca nu suporti sa stai departe de familie, fa-te casnic, tata, nu te mai juca de-a politica!

Fiindca ne-am convins ca in politica,  Alin Ginel Oprea se comporta cu seriozitatea unui copil de cinci ani, care se plictiseste repede si-si abandoneaza jucaria la scurt timp dupa ce i se da in mana, speram ca macar in activitatea didactica pe care o desfasoara, dom’ profesor se comporta mai responsabil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-