Published On: mie, Mai 2nd, 2012

Ironia sortii: UNPR a intors armele, iar Cibu va deveni subit prieten cu Stancu

Share This
Tags

Cand ne gandeam ca venerabilul Constantin Cibu isi va trage definitiv barca la mal, fiindca ia apa, supriza, supriza, UNPR-ul a intors armele impotriva aliatului sau, PDL si sustine, mai nou, USL-ul! Evident, cand ziceam ca “trage barca la mal” ne refeream la barca politica, nu la cea de pe balta! Fiindca de pe acea barca nu va fi scos decat cu picioarele in fata, cum spunea un alt clasic (pensionar politic brailean), care se referea insa la Primarie.

Revenind la politica, ne gandeam ca daca PDL-ul a fost tras pe dreapta de USL, iar presedintele Basescu a renuntat la tertipurile caracteristice si a dat pe mana lui Ponta misiunea de formare a unui nou guvern, misiunea istorica a UNPR-ului, reprezentat cu onoare, la Braila, de Constantin Cibu, s-a cam incheiat. Gasca PDL-istilor cu masca de independenti nu-si mai avea ratiunea de a fi, daca nu mai exista animalul politic PDL la guvernare, plin de seva, pe care sa se fixeze si ei, capusa, si sa suga cate-o finantare, cate-un post, ceva.  Pentru cateva zile, a parut ca daca democrat-liberalilor li s-a uscat seva, UNPR-ul nu mai are ce sa suga. Bine, de supt se mai gasea, dar nu ar fi dat UNPR-istilor aceeasi satisfactie, asa ca era de asteptat sa se lasa pagubasi cei mai multi, aia care o faceau din interes, nu din placere.

Iata insa ca, la nivel central, UNPR-ul , ca mielul bland, si-a facut rost de alta oaie de la care sa suga. Mai exact, si-a schimbat preferintele, si-a oferit voturile pentru investirea noului Guvern, iar premierul desemnat Victor Ponta a semnat astazi un protocol cu UNPR-ul.

Tradus in plan local, tanara speranta pensionata UNPR-ista Constantin Cibu are doua variante: 1. se retrage de pe scena politica si isi face siesta zilnica la bordul barcii sale, pe Dunare, cu o undita in mana; 2. devine bun prieten si sustinator al USL-ului, adica al social-democratului Gheorghe Bunea Stancu si al liberalului Catalin Boboc. In acest din urma caz, abia asteptam sa-i vedem fata la viitoarea conferinta de presa a UNPR, in care, evident, il vom intreba, la misto, ce parere are despre activitatea lui Stancu si Boboc si de ce a ales sa-i sustina. Nu-i vorba, ca Cibu are antecedente in astfel de schimbari dramatice de opinii, ca si acum patru ani, in campania electorala, gastele ofilite, de care nu s-ar fi atins nici platit, au devenit peste noapte privighetori si s-a plimbat zile intregi cu ele de-o aripa, doar-doar o castiga cateva voturi in plus. Desi era la mintea cocosului ca o sa piarda din asocierea cu gaste, ciocanitori, sau ce-or mai fi fost ele…

Comentarii

comentariu

About the Author

-