Published On: mie, Mai 9th, 2012

In sfarsit, un candidat care promite sa faca ceva cu banii proprii, nu cu cei de la buget!

Share This
Tags

Ca de obicei in campania electorala, politicienii se intrec in a iesi in fata cu fel de fel de asa-zise “proiecte”, care sunt de fapt simple idei fara detalii concrete privind modul de aplicare si mai ales fara finantare clara. Cei mai multi se bazeaza pe faptul ca vor face rost de bani dupa ce vor fi alesi, evident, de la buget; altii baga la inaintare expresia generica “finantare din parteneriate public-privat”, sau pur si simplu nu-si bat capul cu aceasta problema, pentru ca stiu din prima ca vor lasa balta proiectele de campanie, iar la final de mandat vor sustine ca au incercat, dar ca simplu consilier nu poti face mare lucru.

Dintre toti candidatii braileni la alegerile locale care isi prezinta proiectele pentru Braila, am avut si surpriza sa aflam una neauzita: un candidat care anunta un proiect pentru care se obliga sa sustina finantarea din fonduri proprii, nu de la bugetul local.

Mai concret, Daniela Radulescu, candidat PC la functia de consilier municipal, spune ca vrea sa ofere copiiilor talentati burse ce vor purta numele artistului plastic Emiliei Dumitrescu. Astfel, ea promite sa sustina financiar, anual, cate un elev aflat in ultimul an la liceu, care va primi pe tot parcursul facultatii o suma anuala de 1.000 de euro.

Stim, o sa spuneti: “Las-o, ca are de unde da, ca mare parte din banii proprii tot de la buget ii vin, indirect! Ba chiar am putea spune ca nu-si rupe de la gura, fiindca mare parte din bani ii vin, indirect, chiar de la cornul si laptele copiiilor”. Adevarat, insa tot ramane o voce unica intre candidatii braileni, dintre care unii chiar si-ar permite sa cheltuiasca ceva din banii proprii pentru comunitate si in afara campaniei electorale, dar nici nu le trece prin gand o asemenea varianta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-