Published On: mar, Mai 15th, 2012

Expozitii itinerante la Muzeul Brailei

Share This
Tags

Incepand cu data de 16 mai 2012, la ora 16.00, la sediul Muzeului Brailei din Piata Traian nr. 3, se vor vernisa doua expozitii organizate de Muzeul Brailei si Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti – judetul Arges, „Micii artisti ai traditiilor” si „Dansul si costumul traditional din tara mea”.

Prima expozitie cuprinde piese rezultate din taberele de creatie populara, desfasurate pe parcursul vacantei de vara 2011, in parcul domeniului feudal de la Golesti: icoane pictate pe sticla, papusi populare din lumea basmelor romanesti, vase din ceramica de Cucuteni. Alaturi de acestea vor fi expuse obiecte realizate in cadrul cercurilor de creatie ale elevilor de la scolile si liceele din municipiul si judetul Braila, respectiv Colegiul Tehnic „C. D. Nenitescu” Braila, Liceul de Arta „Hariclea Darclée” Braila si scoala cu clasele I-VIII Salcia Tudor din judetul Braila.

A doua expozitie cuprinde lucrari de pictura cu tematica etnografica realizate in cadrul Concursului International de Pictura organizat la Muzeul Golesti, concurs care a avut 625 de participanti din 11 tari: Argentina, Bulgaria, Canada, China, Emiratele Arabe Unite, Iran, India, Rusia, Romania, Turcia, Ucraina. Proiectul a fost initiat de colectivul stiintific al Muzeului Golesti, in colaborare cu pictorita Elena Stoica din Corbeni, judetul Arges.

Expozitiile pot fi vizitate la Muzeul Brailei pana la sfarsitul lunii iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-