Published On: vin, Mai 18th, 2012

Dupa ce a tinut un judet cu sufletul la gura, Crismariu face marturisiri complete

Share This
Tags

Suntem constienti ca suntem pe cale sa-l transformam pe presedintele interimar al PRM Braila, Romeo Crismariu, intr-o vedeta locala, insa nu ne putem opri sa nu scriem si azi despre el.

Mai tineti minte ca zilele trecute au aparut pe piata zvonuri si insinuari legate de faptul ca, in mod subit si de-a dreptul suspect, candidatii la presedintia Consiliului Judetean cad ca mustele inainte de cursa electorala si se dau loviti in aripa, retragandu-si candidaturile unul dupa unul? Ei, la vremea respectiva se vorbea despre presiuni facute asupra acestor candidati, de amenintari si chiar de incercari de mituire a acestora, pentru a-i convinge sa se retraga, pentru ca in cursa sa ramana fata in fata actualul sef CJ Gheorghe Bunea Stancu si cel ce se doreste a fi viitorul sef CJ, Sergiu Diacomatu. Insinuarile sustinatorilor lui Diacomatu au fost ca Stancu e de vina si pentru aceste retrageri misterioase, ca el e cel care taie si spanzura in judetul Braila, in timp ce Diacomatu, o Maica Tereza masculina, este incapabil de manevre de acest tip. Cu alte cuvinte, ziceau ei, Stancu lucreaza cu amenintarile, Diacomatu – cu rugaciunile.

Unul dintre candidatii la locale, nu mai stim care, dovada ca nu era o persoana cu sanse sa castige vreo functie, chiar a acuzat public astfel de presiuni la care ar fi fost supus el si-un coleg de partid, insa a precizat ca ei sunt oameni curajosi, care nu se lasa intimidati de astfel de lucruri. Cel in cauza nu a fost atat de curajos, insa, sa spuna clar cine i-a amenintat sau le-a oferit bani, ca sa se retraga; a lasat sa pluteasca acuzatia, asa, in eter.

Ei, ultimul candidat retras din lupta pentru presedintia Consiliului Judetean, Romeo Crismariu, s-a hotarat sa marturiseasca public ca a facut acest gest pentru a-l ajuta pe candidatul “independent” Sergiu Diacomatu si a contribui la infrangerea lui Stancu. Cu alte cuvinte, omul si-a facut calculul ca voturile pe care le-ar fi obtinut el ar fi fost “rupte” din “cosul” lui Diacomatu, iar daca isi inchide pravalia PRM, alegatorii respectivi s-ar indrepta catre asa-zisul independent.

Acum, daca este sa analizam logic situatia, in cazul in care au existat intr-adevar presiuni asupra anumitor candidati la sefia CJ, inclusiv asupra lui Crismariu, atunci cine le putea face? Sa fi fost Stancu cel care a facut presiuni, pentru ca sa-l faca pe Crismariu sa se dea din drum, ca sa nu-l mai incurce pe Diacomatu sa obtina mai multe voturi? Sau sa fi fost Diacomatu cel care a facut presiuni, pentru ca Romeo sa-si vada de telenovela vietii si sa inceteze sa joace rolul buturugii mici, care rastroarna carul mare al Fiilor Brailei, ce goneste catre linia de sosire in ritm triumfal? Ghici ghicitoarea mea!

Interesat este ca Romeo Crismariu a explicat in conferinta de presa ca din punctul lui de vedere, si Stancu e rau si Diacomatu e rau, numai ca, in opinia sa, Diacomatu junior e un rau mai mic. Pai normal, ca n-a avut timp sa se dezvolte! Parca am vazut din nou in fata ochilor sondajul ala de opinie care spunea ca 50% din braileni nu-l cunosc pe Diacomatu, din restul de 50%, 16% au o parere proasta despre el, dar Diacomatu va castiga cu 47%…

Stiti ca sunt filme cu prosti? Ei, mai nou sunt si sondaje cu prosti! Dar haideti sa-l ascultam pe Crismariu, cum isi aduce contributia la viitorul Brailei: “Eu nu sunt un tip care cedeaza foarte usor, dar mi-am facut foarte multe calcule in legatura cu sansele pe care le are un candidat care de o luna si ceva a revenit pe scena politica, in timp ce lupta celor doi – mai mult sau mai putin pe fata -, este pregatita de peste un an de zile. Am considerat ca aceasta participare a mea dezavantajeaza un singur candidat si dintre doua rele, am ales raul cel mai mic (…) M-am retras pentru a salva Braila si a nu mai fi PSD-ul in continuare pe metereze aici. M-am retras pentru a da o mana de ajutor schimbarii pe care o vrem cu totii”.

Crismariu a continuat, cu o logica imbatabila: “Sunt extrem de hotarat sa scoatem cat mai multi consilieri locali si judeteni pentru ca forta fiecarui partid sta in acestia si numarul lor. Vreau sa facem acest lucru ca sa putem contracara toate magariile care se fac la nivelul consiliilor local si judetean. Acesta ar fi cel de-al doilea lucru pentru care m-am retras”.

Cu alte cuvinte, retragerea lui din cursa electorala ar ajuta PRM-ul sa obtina mai multi consilieri locali municipali si judeteni. Noi n-am inteles de ce, dar daca zice Romeo, sigur asa este. Ceea ce zicem noi este ca, in ciuda retragerii lui, cel mai probabil, PRM-ul va obtine 0 consilieri locali si judeteni. E adevarat ca asta inseamna de o suta de ori mai multi consilieri decat daca nu s-ar fi retras din cursa (0×100=0). In plus, Crismariu spune cu subiect si predicat ca se astepta ca, sub conducerea inteleapta a lui Diacomatu, pe care il sustine, la Consiliul Judetean sa se faca “magarii”, pe care va incerca sa le combata cu ai sai consilieri judeteni ( in numar de 0).

In final, liderul local PRM a tinut sa precizeze ca nu s-a retras ca urmare a vreunei presiuni, fiindca el rezista la orice si-si cunoaste potenta: “M-am retras pentru ca eu nu sunt un tip de om care crede in SF-uri si mi-am dat seama ca vin din start cu sansa a doua la presedintia Consiliului Judetean – deoarece am venit in Partidul Romania Mare de foarte putin timp si pentru ca sunt un om care isi cunoaste valoarea si potenta in aceasta lupta”.

Valoare si potenta pe care ti le-ai dovedit cu varf si indesat, cand ti-ai retras candidatura depusa cu o saptamana in urma…

Comentarii

comentariu

About the Author

-