Published On: vin, Mai 4th, 2012

Dupa ce a organizat un bal cu iz electoral pentru dascali, Mihai Danut reclama ca “politicul a intrat prea adanc in scoli”

Share This
Tags

Plecat in urma cu ceva timp din judet ca sa-i indulceasca pe bucuresteni, Mihai Danut, care exceleaza in domeniul cofetariei, dar nu si in cel al politicii, s-a intors de curand la Braila, pe motiv ca vrea sa ne modeleze viitorul. O dorinta impartasita de tot felul de indivizi care si-au descoperit, in ultima perioada, interesul arzator pentru binele Brailei si care canta pe la toate mesele ca alta prioritate in viata n-au decat sa o ducem noi mai bine. Pentru cei slabi de inger, poate ca textul asta tine, insa cei care nu-s nascuti ieri nu pot fi dusi cu zaharelul atat de usor. Daca retorica de campanie a tot soiul de fii ai Brailei intorsi la matca, sub masti mai mult sau mai putin “independente” nu ne mira, fiindca o vedem de vreo doua decenii, din 4 in 4 ani si ne-am obisnuit cu gargara electorala, ce ne deranjeaza sunt declaratiile si atitudinile care sfideaza inteligenta alegatorilor.

Cum ar fi o declaratie recenta a lui Mihai Danut, care refuza sa  se rezume la lucrurile pe care stie si poate sa le faca bine si se baga iar si iar ca candidatul in laptele politicii, in ciuda faptului ca de fiecare data, i s-a acrit. Mai nou, Mihai a infierat intr-o conferinta de presa faptul reprobabil ca “ politicul a intrat prea adanc in scoli”. Cum a ajuns el la aceasta concluzie? Simplu. Dupa ani de zile in care nimeni n-a mai auzit de el prin Braila, in care n-a mai participat sau organizat nicio manifestare, acum, cu putin timp inainte de alegerile locale, partidul in care s-a bagat, respectiv PP-DD, a fost unul dintre organizatorii primei editii a Balului Pedagogilor, alaturi de alianta electorala AVB. Ei si la actiunea organizata de un partid si o alianta, cu cateva zile inainte de inceperea oficiala a campaniei electorale, au venit vreo 400 de profesori. Lucru care i-a nemultumit profund pe organizatori, care si-ar fi dorit o masa de manevra mai mare si care au acuzat ca unii directori de scoli, din motive politice, au impiedicat cadrele didactice sa vina la acest bal. Ce mai, politizare pe fata, din partea directorilor de scoli!

Iata, mai concret, cum a glasuit Mihai Danut, presedintele organizatiei municipale a Partidului Poporului – Dan Diaconescu despre balul cu pricina: „Oamenii au fost incantati, pentru ca au fost mereu marginalizati si ignorati si ne-am gandit ca ar putea sa fie si un fel de multumire pentru activitatea pe care o duc, discret, laborios, cu dedicatie. Ce m-a deranjat a fost ca mai mult de jumatate din unitatile de invatamant din municipiu nu a avut niciun reprezentant, desi eu am discutat personal cu directorii. Asta ma face sa cred ca, din pacate, politicul a intrat mult prea adanc in scoli, colorand prea intens scaunele directorilor in rosu sau in galben sau, mai nou, in portocaliu, cand ele ar fi trebuit sa ramana colorate simplu in rosu, galben si albastru”.

Cum ar veni, un lider de partid acuza directorii de scoli ca, din motive politice, au incercat sa impiedice profesorii sa participe la o actiune organizata de partidul sau, intrat neoficial in campanie electorala… Tare, sau ce?

Comentarii

comentariu

About the Author

-