Published On: joi, Mai 3rd, 2012

Dragostea pentru sah, rasplatita la nivel national cu argint

Share This
Tags

*Un politist de frontiera din cadrul S.P.F. Husi/I.T.P.F. Iasi a obtinut locul II  la Finala de sah pe M.A.I., organizata anul acesta la Sighisoara

In perioada 23 – 28 aprilie, la Sighisoara, a fost organizata Finala de sah pe M.A.I., concurs national in cadrul caruia s-au intalnit si confruntat 60 dintre jucatorii cei mai experimentati din toate judetele tarii si de la toate armele.

Turneul s-a desfasurat individual, in sistem elvetian, cu 9 runde de participare.

La acest turneu, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a fost reprezentat de un lot de 12 politisti de frontiera, dintre care trei jucatori s-au clasat intre primele 10 pozitii ale clasamentului.

O reprezentare deosebita la acest turneu de sah a avut I.T.P.F. Iasi, prin inspector  de politie Ursan Cornel, incadrat la Sectorul Politiei de Frontiera Husi.

Dupa 9 partide disputate, Cornel Ursan a obtinut locul II in clasamentul general, fiind devansat  de reprezentantul I.P.J. Caras – Severin.

“A fost un campionat dificil pentru ca in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor sunt  jucatori de valoare deosebita – maestri sau candidati la maestri. Desi am condus tot turneul si am castigat in partidele cu cei mai buni jucatori, am ratat locul I urmare a unei partide cu un jucator de categoria I din cadrul I.P.J. Constanta, finalizata cu o remiza.

Vreau sa multumesc atat organizatorilor competitiei cat si conducerii I.T.P.F. Iasi pentru ca mi-au creat toate conditiile pentru a participa la aceasta competitie”, a declarat Cornel Ursan.

Performantele lui Cornel Ursan in domeniul sahist sunt de notorietate, acesta obtinand la sfarsitul lunii trecute locul I la ale doua competitii desfasurate in Husi, in data de 25 martie, Cupa Realitatea Husi si, respectiv, Barlad, in data de 31 martie, Cupa Gheorghe Nestianu.

Politistul de frontiera se straduieste, ori de cate ori se iveste prilejul, sa impartaseasca din priceperea si entuziasmul sau tinerilor, incercand sa le sadeasca in inimi dragostea fata de „sportul mintii”. In saptamana Scoala Altfel, acesta, in colaborare cu un grup de profesori inimosi din cadrul Scolii Generale cu clasele I – VIII, Stanilesti, au organizat si desfasurat o lectie deschisa si un mini turneu de sah  la care au participat copii de diferite varste si categorii din cadrul scolii din Stanilesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-