Published On: mie, Mai 2nd, 2012

Directorul APIA Caras-Severin, arestat preventiv

Share This
Tags

Urmare a incheierii pronuntate in dosarul nr. 3326/30/2012 de Tribunalul Timis, Sectia Penala, la data de 27 aprilie 2012, prin care s-a emis mandatul de arestare preventiva pentru 29 de zile a inculpatului Anculia Romica Pavel, Agentia  de  Plati  si  Interventie  pentru  Agricultura  (APIA)  informeaza  ca a fost emisa decizia nr. 392/28.04.2012 prin care d-lui. Anculia Romica Pavel, director executiv la Centrul Judetean Caras Severin, i se suspenda raportul de serviciu, potrivit prevederilor art. 94, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Democrat-liberalul a fost suspendat din functie ca urmare a faptelor sale de coruptie, in dosarul care il vizeaza fiind implicat chiar si presedintele organizatiei PDL Caras-Severin, cel care ocupa si functia de primar al orasului Otelu Rosu, Simion Iancu.

El este acuzat ca ar fi primit mita in valoare de 15.000 de lei, bani proveniti din fonduri europene, pentru a-si folosi influenta in incheierea unui contract de refacere a pajistilor din Otelu Rosu.

Procurorii au perchezitionat atat locuintele celor doi, cat si primaria din Otelu Rosu si sediul APIA din Caras-Severin. Cei doi democrat-liberali sunt acuzati de luare si dare de mita si fals in inscrisuri intr-un dosar legat de proiecte cu bani europeni.

DNA sustine ca in a doua jumatate a anului 2011, Romica Pavel Anculia a pus in practica o modalitate de fraudare a banilor europeni, folosindu-se de influenta sa asupra primarilor din Otelu Rosu si Socol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-