Published On: mie, Mai 16th, 2012

Din 15 mai, brailenii pot depune cererile pentru platite directe complementare in sectorul zootehnic

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca in perioada 15 mai – 30 iunie cei interesati pot depune cererea de plata aferenta anului 2012, in cadrul Platilor nationale directe complementare – sector zootehnic, specia bovine.

Potrivit unui comunicat al APIA, de acest sprijin pot beneficia producatorii agricoli, crescatori de bovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale. Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii la centrul APIA judetean sau local pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia de bovine.

Prima pe exploatatie se acorda, o singura data pe an, producatorilor agricoli inscrisi cu cod unic de identificare in evidenta APIA, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul national al exploatatiilor, la datele de 31 ianuarie 2008, 31 ianuarie 2009, 31 ianuarie 2010, 14 iulie 2011 si 31 martie 2012, in conditiile indeplinirii cumulativ a unor serii de conditii.

Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal, ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de bovine legal constituite care sunt functionale, conform bilantului contabil anual depus pentru anul anterior solicitarii primei.

Cererile pretiparite sunt puse la dispozitia solicitantilor de catre centrul APIA judetean/local. Cererile pot fi solicitate individual, prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de bovine legal constituite. De asemenea, cererile pot fi completate si online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicita prima pentru un efectiv mai mare de 50 capete bovine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-