Published On: mar, Mai 22nd, 2012

Curs pe tematici europene pentru cadrele didactice

Share This
Tags

Institutul European din Romania (IER) in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) organizeaza un program de formare profesionala a cadrelor didactice in domeniul afacerilor europene, finantat de Comisia Europeana prin Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Programul se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul primar, gimnazial si liceal care predau discipline scolare in care tematica Uniunii Europene este subiect de lectie sau parte a unor lectii de geografie, istorie, educatie civica, cultura civica si orice alta disciplina scolara din curriculum-ul optional.

In cadrul programului se va organiza cate o sesiune de formare de doua zile in fiecare din centrele: Bucuresti, Iasi, Cluj, pentru ciclurile de invatamant primar, gimnazial si liceal.

Cadrele didactice din judetul Braila care activeaza in cele trei cicluri de invatamant pot participa la sesiunile de formare organizate la Iași, in urmatoarele perioade:

• 9-10 iulie – cadrele didactice din invatamantul primar;

•11-12 iulie – cadrele didactice din invatamantul gimnazial;

•13-14 iulie – cadrele didactice din invatamantul liceal.

Agenda cursului este structurata pe module centrate pe urmatoarele tematici:

•Istoria si institutiile Uniunii Europene;

•Politicile Uniunii Europene;

•Strategia Europa2020;

•Oportunitati de programe educationale europene;

•Spatiul profesorului;

Cursul este acreditat cu 4 credite profesionale transferabile.

Echipa de formatori include formatori specializati in domeniul afacerilor europene si cadre didactice cu experienta in invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Pentru acest program de formare vor fi selectate 305 cadre didactice (182 din mediul urban si 123 din mediul rural). Toate costurile aferente participarii la cursuri sunt decontate prin proiect (se deconteaza transportul si se asigura cazare pentru 3 nopti, masa si suport de curs).

Detalii privind cursurile, criteriile de eligibilitate, procedura de inscriere, formularul de inregistrare și agenda cursului pot fi descarcate de pe site-ul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania: http://ec.europa.eu/romania/focus/04052012_didactica_europene_ro.htm

Comentarii

comentariu

About the Author

-