Published On: mar, Mai 1st, 2012

Cristian Rizea, PSD: “Solicit Curtii de Conturi demararea unui control riguros la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni”

Share This
Tags

Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora considera ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP), institutie a statului subordonata Guvernului, dispune de sume foarte mari de bani publici, destinate comunitatilor de romani din afara tarii si sprijinirii relatiei cu acestia si ca acest aspect este contrazis de realitatea evidenta prin care se observa neconcordanta majora dintre obiectivele DRP si activitatea propriu-zisa desfasurata in ultimii ani.

“Conferinte politizate organizate in Diaspora, alocarea de fonduri preferential, finantari acordate unor firme apropiate PDL, care figureaza ca publicatii sau asociatii romanesti din Republica Moldova, sunt doar o parte din gravele ilegalitati ce se desfasoara la DRP si pentru care Curtea de Conturi trebuie sa demareze un control riguros si transparent. Detin dovezi si documente care confirma faptul ca s-au facut plati si finantari pe baza de clientela politica, si nu in scopul legal! Solicit asadar, pe aceasta cale, demararea urgenta a unui control la DRP!” a declarat presedintele PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea.

Organizatia PSD Diaspora lupta pentru interesele romanilor din afara granitelor tarii si pentru o cat mai buna reprezentare a acestora pe plan extern.

Comentarii

comentariu

About the Author

-