Published On: mar, Mai 15th, 2012

Crismariu a scapat de grija ca va fi ales cu forta presedinte al Consiliului Judetean

Share This
Tags

Uite ca la inceput de campanie electorala, pe langa tot felul de  amenzi, vorbe grele si acuzatii reciproce, am auzit si-o veste buna. Ni s-a luat o piatra de pe inima cand am aflat ca Romeo Crismariu, presedintele interimar al PRM Braila, a scapat ca prin gaura acului dintr-o situatie extrem de periculoasa. Nu, stati linistit, nu s-a pus la cale vreun atentat contra candidatului PRM la presedintia Consiliului Judetean, n-a fost atins nici c-o floare de oamenii adeversarilor sai politici si n-a fost implicat in niciun accident – daca nu consideram ca implicarea lui in politica (PRM) a fost un accident. Vorbim despre pericolul de-a fi ales presedinte de Consiliu, fara sa vrea. Cu alte cuvinte, sa fie impins de braileni cu de-a sila in fotoliul din cabinetul lui Gheorghe Bunea Stancu, desi Crismariu “nu si nu!”. Ne referim, evident, la faptul ca marele politician si-a inceput cariera politica in PRM cu un pas (stangul) inainte si doi pasi inapoi: si-a inscris oficial candidatura pentru presedintia CJ, dupa care, la o saptamana, si-a retras-o. Problema era ca initial, a fost informat oficial ca nu-si poate depune si retrage candidatura cand i se scoala parul pe mana de nervi, fiindca la Biroul Electoral nu e ca la joaca de copii, cand oricare dintre ei, la suparare, isi ia jucariile si pleaca.  Astfel ca, timp de cateva zile, Crismariu – care plecase din PNL chipurile ca nu i se dadea posibilitatea sa se afirme, sa candideze si sa-si arate fortele – , a umbat disperat prin toate partile, ca sa poata sa-si retraga candidatura pe care si-o depusese cu atata elan, in numele PRM. Intr-o perioada in care candidatii seriosi umbla din casa in casa, ca sa discute cu alegatorii si sa-i convinga sa ii voteze, Crismariu batea drumul Judecatoriei Braila si al Curtii de Apel Galati, ca sa obtina oficial, prin instanta, retragerea sa din cursa electorala.

Motivele acestei disperari ne sunt necunoscute, fiindca pana acum candidatul nehotarat nu a dat nicio explicatie, nici macar pe aceea penibila, buna pentru orice situatie: “ din motive personale”. Sau putea sa spuna ca este ocupat cu Julieta si intelegea lumea, ca  stim cu totii ca dragoste (de CJ) cu sila nu se poate.

Teoretic, daca nu mai voia sa candideze, omul putea sa stea acasa linistit, sa nu-si faca niciun fel de campanie si nu era nicio problema, ca oricum nu-l vota decat familia, iar pe aceasta putea s-o roage la un gratar, intr-o sambata, sa nu mai puna stampila pe el, ca s-a razgandit. Dar nu, el a vrut sa fie scos din cursa oficial, sa nu-i mai apara numele pe buletinele de vot. Sa-i fi fost teama ca daca nu-l scot astia de tot din analele alegerilor locale brailene, populatia va da navala sa-l voteze si nu va putea evita sa fie ales?!

Nu-i exclus, ca am constatat in ultimele doua decenii ca daca intrebi orice pitiponc care-si face veacul prin sediul vreunui partid, oricare ar fi el, toti sunt convinsi ca sunt oameni importanti, VIP-uri locale care hotarasc destinele acestui oras, ca sunt cunoscuti si apreciati de toti brailenii. Uneori te intrebi daca nu cumva e vreo maladie specifica politicii, care le ia mintile unora mai slabi de inger, ce nu-si vad lungul nasului si nici locul in fundul salii, la sectiunea “lingaii de serviciu”. Dar ma rog, nu e problema noastra ca si in politica, orice cioara se simte porumbel.

Acum, daca marele lider politic local Romeo Crismariu vrea sa stearga orice urma a trecerii lui pasagere prin alegerile pentru presedintia CJ Braila, pe noi nu ne deranjeaza, ca numai grija lui n-o avem. Dar daca tot se stie molatec in prestatie, poate ca ar fi fost mai bine pentru cariera lui politica sa nu si-o scoata la inaintare (candidatura) decat atunci cand era sigur ca poate sa duca treaba pana la bun sfarsit. Ca sa te opresti la intrare, dupa ce ai anuntat public ca esti gata de actiune si apoi sa te retragi, chiar cu scuzele de rigoare, nu e chiar benefic pentru viitorul tau politic. Noi intelegem ca e posibil sa fi fost intr-o perioada mai proasta, ca poate erai mai obosit, dar macar nu-i mai zgandari pe alegatori  fluturandu-ti-o (candidatura) prin fata lor, ca apoi sa ti-o retragi cat ai clipi din ochi, lasandu-i cu ochii-n soare. Iti dai seama ca data viitoare, daca ti-o mai trece prin cap sa ti-o depui iar, Romeo, n-o sa se mai uite nimeni la tine, ca stim ca te tine putin si dai inapoi ante portas, cand ne e noua, alegatorilor, lumea mai draga.

Comentarii

comentariu

About the Author

-