Published On: mar, Mai 29th, 2012

Crin Antonescu calca pe urmele lui Vadim. Propunere rasista in Parlament: Deputatii liberali vor interzicerea folosirii termenului “roman” in titulatura minoritatilor

Share This
Tags

Doi deputati PNL, Mircea Dolha si Grigore Craciunescu, au depus la Comisia de Revizuire a Constitutiei, condusa de Crin Antonescu, un amendament prin care propun ca nicio minoritate etnica, “cu exceptia celor cu radacini comune si atestate stiintific cu romanii, sa nu poata folosi in titulatura ei oficiala termenul de roman sau derivate”.

Deputatii au precizat ca aceasta propunere ii vizeaza cu precadere pe rromi, pentru ca sa nu existe confuzii cu privire la origine.

PNL: Sa ne pastram neatinsa originea romana

“Cel mai bun exemplu e cel al rromilor, pentru ca poarta foarte clar primele litere din cuvantul roman, insa pot exista si alte lucruri care sa aduca deservicii originii romane. Credem ca trebuie sa ne pastram neatinsa originea romana, inclusiv ce tine de romanism. Pot aparea si alte minoritati care sa se intituleze nu stiu cum. Nu e normal sa se denumeasca si altii cu derivate din acest cuvant”, a mentionat deputatul PNLMircea Dolha.

In cuprinsul amendamentului se specifica urmatoarele: “Cu exeptia minoritatilor care au radacini comune atestate stiintific cu romanii, nicio alta minoritate nu poate folosi in titulatura ei oficiala termenul de roman, derivate ale acestuia sau sonoritati asemanatoare, care pot crea confuzie, inducând o falsa origine romana”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-