Published On: joi, Mai 10th, 2012

Contrabandisti prinsi cu focuri de arma la frontiera

Share This
Tags

Politistii de frontiera botosaneni au fost nevoiti sa faca uz de arma pentru prinderea a trei barbati, care incercau sa introduca in Romania peste 64.000 de tigarete de contrabanda.

In noaptea de sambata spre duminica, in jurul orelor 23.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au observat la malul raului Prut, pe directia localitatii Rediu, comuna Radauti Prut, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona si care transportau doua colete voluminoase.

Totodata, in apropierea celor doua persoane a mai fost observat un barbat, care asigura supravegherea traseului dinspre raul Prut spre interiorul comunei Radauti Prut. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale pentru a-i opri pe cei trei, moment in care barbatii au incercat sa fuga, ignorand somatiile verbale, fapt pentru care politistii au fost nevoiti sa traga trei focuri de avertisment in plan vertical.

Barbatii au fost retinuti, stabilindu-se ca sunt L.N. de 34 de ani, M.P., in varsta de 17 ani si M.P., de 44 de ani, toti din comuna Radauti Prut.

Totodata, s-a stabilit ca cele doua colete, ce contineau 64.380 tigari marca Temp, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de 28.327 lei, au fost introduse ilegal in Romania, peste raul Prut.

Pe numele celor trei barbati a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-