Published On: mar, Mai 15th, 2012

Cibule, palmuieste-ne cat si unde vrei, dar nu ne zgaria!

Share This
Tags

Ne-am dat noi mari intr-un articol precedent, cand am zis ca ne-a amenintat Cibu si nu ne-am speriat, dar acum, fie vorba intre noi, trebuie sa recunoastem ca ne-a impresionat cu ce ne-a zis. Ne-a impresionat pana la lacrimi, ca sa mergem cu sinceritatea la extrem, numai ca lacrimile au fost de ras, cand l-am auzit cum ameninta ca pune gealatii pe noi. Nu a precizat ce gealati, presupunem ca prietenii interlopi ai prietenului sau Viorel Balcan (Te salutam maestre Balcan, acum te apreciem la justa valoare, ca tu, cand te suparai pe noi, boier, doar ne evacuai din sediul pe care-l ocupam cu chirie, deci, practic, te ocupai de proprietarul imobilului, noua nu ne faceai nimic. Asa, prin comparatie, se vede statura ta politica!) Batausii in cauza, din cate am inteles, ar trebui sa ne rupa gura cu care vorbim si apoi mana cu care scriem. Acum, cum ne-o fi norocul, dar avem in vedere doua lucruri:

1.Balcan si-a tinut prietenii in frau cand a fost vorba de propria persoana si ne-a tratat cu delicatete, aruncandu-ne in strada, ce-i drept, dar numai cu orgoliul ranit

2. Acelasi Balcan si-a tinut prietenii in frau, in ceea ce ne priveste, si cand s-a suparat ala micu’ , Titiu, cand ziceam ca aranjeaza alegerile ca sa iasa (el) bine, ca, in calitate de presedinte ales, se comporta ca un dictator si nici cand e vorba despre ziaristi nu se poate abtine sa faca presiuni, sa-i filmeze, sa-i inregistreze si sa-i reclame, daca primele doua masuri nu-i potolesc pe recalcitranti.

In acest context, ne gandim ca Balcan n-o sa abuzeze de faptura noastra plapanda tocmai acum, pentru Cibu.  Nu de alta, Corbule, dar daca v-ati dat reciproc in gat acum cativa ani, in campania electorala, ma gandesc ca nu tine atat de mult la tine, ca sa te ajute sa ne ologesti. Parerea mea!

Acum, nu intelegem de ce tine atat de mult Cibanu sa scriem numai de bine de el si de prietenul sau, Diacomatu, ca pana la urma avem si noi dreptul la opinie si din nefericire pentru cel din urma, noi nu avem copii dependenti  (in engleza: “addicted”) nici de muzica si nici de altceva, ca sa punem botul la sponsorizari de concerte si alte chestii de-astea si sa-i ridicam osanale. Ca de indivizi de-astia cu pretentii de persoane obiective, care ar sustine si-un Mussolini – am luat un nume la intamplare, ca tot a fost un mic scandal legat de numele amintit, in politica nationala) daca acesta ar sustine dependentele copiilor lor, suntem satui. De-aia, probabil, astia obiectivii sustin intrebarea “ce-ai facut cu banii, Stancu?” ( care nu ne deranjeaza), dar nu sunt deloc interesati de raspunsul la intrebarea “de unde ai banii, Diacomatu?”, care ne intereseaza.

Revenind insa la noi si la subiectivismul lui Cibu, trebuie sa admitem, de asemenea, ca dupa o matura chibzuinta, ne-am dat seama ca nu e de ras si ca omul are ceva in cap, cand ne comunica cinstit, in fata, ceva de genul: “vezi ca o sa patesti buba, ca au baietii grija…”, bla, bla, bla. Ce-o sa ne faca prietenul lui Diacomatu, daca nu suntem cuminti? Intial ne-am raspuns, tupeisti, ca in cel mai rau caz, o sa ne ia boii de la bicicleta, ceea ce n-ar fi o mare problema. Mai apoi, insa, ne-am dat seama ca exista o varianta care ne-ar pune intr-adevar probleme, fiindca daca, dupa cum credem noi, n-o sa-l bage nimeni in seama pe Cibu, cand se va duce sa ceara o echipa de interventie rapida, acesta s-ar putea hotari sa ia chestiunea in propriile maini . Ei, atunci s-ar putea sa ne raneasca grav, provocandu-ne multiple escoriatii, ca am sta sa dea in noi si eventual sa ne zgarie – de muscat nu-l mai banuim de mult – fiindca desi ne crede lumea rai si-ai dracu’, nu ne-am permite, Doamne-fereste, sa lovim un septuagenar…

Poate doar sa-l imobilizam cu delicatate, cu catuse din catifea cu blanita, fiindca nu ne-am dori nici sa-si petreaca ultima parte a vietii dupa gratii, pentru lovire sau alte violente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-