Published On: lun, Mai 28th, 2012

Cavalerul maltez se distreaza pe cinste cu Fiii Brailei

Share This
Tags

Fiilor, fratilor, cumnatilor, catolicilor, pelerinilor, refugiatilor, va spunem clar, cu subiect si predicat, ca noi il sustinem pe Sergiu Diacomatu! Va aduceti aminte ca, in urma cu cateva zile, ne recunosteam frustrarea ca fetele din redactie si-au gasit alesul (ne referim la candidatul pe care il vor alege pe 10 iunie) si ca noi, barbatii, am ramas singuri si neconsolati? Ei bine, ne-am gasit si noi aleasa! Aceasta este asociatia “Fii Brailei”, condusa de neobositul si nepotolitul Sergiu Diacomatu!

Ne-am dat seama de ceva vreme ca aveam o parere gresita in ceea ce-l priveste pe Diacomatu si primul semnal a fost atunci cand am aflat ca este un cavaler (maltez) demn de toata consideratia, care lupta cu pieptul gol impotriva nedreptatilor de tot felul, pentru a-i apara pe catolici, pelerini, refugiati, etc.  V-am marturisit, la momentul respectiv, ca-l privim ca pe-o icoana-n perete, pe geamuri, pe garduri si pe blocuri, peste tot pe unde-i vedem numele si fata. Fiindca el isi intoarce fata la problemele si dorintele dvs, daca nu stiati – si le si arata (cu) degetul. Daca nu ne credeti pe cuvant, uitati-va la materialele lui electorale.

Ei, mai nou, respectul nostru pentru Diacomatu s-a transformat in  admiratie neconditionata, cand am aflat ca dincolo de munca lui spirituala, religioasa, ezoterica, etc, fratele Sergiu – ca guru nu putem sa-i zicem – este un baiat de milioane. Nu, nu ne referim la milioanele de euro la care fac referire adversarii lui politici, cand e vorba despre cheltuielile lui de campanie, vorbim la figurat, ne referim la faptul ca e un baiat de gasca. Daca fotografiile pe care le-am vazut sunt reale si nu reprezinta doar reclama de campanie, atunci noi, unii, declaram cu mana pe inima ca ne bagam! In Fii Brailei, in Liga Tineretului Brailean, in ce vrea Diacomatu, numai sa participam si noi la petrecerile alea de campanie electorala, unde lupta toti cu pieptul gol si paharele pline (de suc, evident!) , pentru victoria finala! Ca din ce intelegem, Diacomatu, cand e cu sabia dreptatii in mana, lupta pana la unu, de nu mai ramane decat el in picioare pe campul de lupta, iar cand e cu paharul cu apa plata cu lamaie, lupta pana la doua – si alea in genunchi.

Daca asa se desfasoara sedintele de lucru cu Fiii Brailei, in care se pregatesc tactic actiunile electorale, vrem si noi sa participam si sa ne aducem aportul, ca sa spunem asa, ca am vazut ca acolo toata lumea lupta cu pieptul gol pentru valorile umanitatii,  in general si pentru viitorul Brailei, in special. Pai ce, pieptul nostru nu e suficient de bun, ca sa-l dezgolim? E drept ca nu mai avem 18 ani, cum au unii dintre fiii si fiicele Brailei, dar o conta si experienta noastra la ceva! Daca o fi si-o fi, ajutam si noi la pregatirea fizica pentru lupta cu caracatita coruptiei, careia Diacomatu, din cate am inteles, vrea sa-i taie bratul dintre picioare. Din cate am dedus din fotografiile pe care le-am vazut, la sedintele de pregatire, fiii lui Diacomatu … ma rog, ai Brailei, dar condusi de Diacomatu, care le este ca un tata (vitreg), exerseaza pozitiile de lupta doi cate doi, direct pe podea, ca sa puna la punct miscarile pentru inclestarea finala. Cum s-ar zice, Diacomatu isi foloseste pregatirea militaro-catolica de la Cavalerii Maltezi cu acest gen de cursuri de pre-militara, cum se numeau inainte de ’89, cand aveam si noi 20 de ani. O tempora, o mori…

Ca sa incheiem, vrem si noi sa participam la aceste sedinte de premilitara, sau de fitness la orizontala, sau ce sunt ele, ca nu conteaza cum se numesc, conteaza cum se desfasoara. Si cum banuim ca nu exista limita de varsta pentru cei care vor sa se implice “modelarea” in generatiei viitoare, ne oferim si noi, cu valoarea si potenta pe care ne-o cunoastem, vorba lui Romeo Crasmariu, sa contribuim la aceasta mozolire generala, din care intelegem ca va rezulta modelarea tinerei generatii, dupa chipul si asemanarea lui Diacomatu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-