Published On: mar, Mai 8th, 2012

Candidatul Viorel Balcan crede ca Soseaua de Centura este viitorul Brailei

Share This
Tags

Dupa cum va spuneam in mai multe randuri, in lipsa unei platforme politice coerente si a unor proiecte concrete, candidatul PDL Viorel Balcan, sustinut de Alianta pentru Viitorul Brailei, are ca unic discurs atacul impotriva principalului contracandidat, Aurel Simionescu si a PSD-ului, in general. Criticile la adresa acestuia nu ar fi o problema, ca nu sustine nimeni ca Simionescu este perfectiunea intruchipata, insa sa tot spui la infinit ca cei aflati la putere sunt rai nu inseamna implicit ca tu esti mai bun. Parerea noastra! De-aia am astepta ca de la Balcan ca, dincolo de arhicunoscutele “Huo!” adresate PSD-ului sa vina si cu ceva nou, constructiv, macar acum, in perioada de campanie. Cu alte cuvinte, sa ne spuna de ce este el mai bun si ce proiecte are pentru viitorul Brailei. Admitem ca este o chestiune dificila sa spui si ceva constructiv, sa vii cu niste proiecte concrete, mai ales ca astia din PDL sunt obisnuiti sa recite ce le trimite conducerea centrala pe fituici, iar consultantii angajati de Bucuresti sunt platiti sa faca texte universal valabile, nu cu specific local.

Ei si cand a fost vorba sa prezinte si el un amarat de proiect local pe care il are in vedere, ca etern candidat la Primaria municipiului Braila, s-a scremut o gramada si-a scos o chestie ce ne-a dat pe spate. Nu va ganditi la toate prostiile, e vorba de o adevarata margica, un proiect care intelegem ca este prioritar, in opinia sa, pentru viitorul Brailei. Ca sa nu va mai tin in suspans, Balcan vede viitorul brailenilor pe Soseaua de Centura.

Mai concret, lui Balcan i-a venit prima oara in gand proiectul construirii “Centurii de Nord a municipiului Braila”, care ar urma sa plece din satul Baldovinesti situat pe DN2B, ar continua pe Soseaua Nationala Veche, ocolind cartierul Brailita pana la Statia de Epurare, ar intra pe digul Braila – Galati pana la Caramidarie, dupa care s-ar indrepta spre trecerea Bac Smardan.

Asta e tot ce i-a venit in cap, ii trimite pe alegatori pe Centura, dupa un an de zile de cand se pregateste sa candideze pentru primaria municipiului, ca sa nu mai vorbim de perioada din 2008, cand avea aceleasi preocupari!

Daca ne gandim bine, nici nu ne mira optiunile sale in privinta proiectelor importante, care ar face viata brailenilor mai buna. Pana la urma, omul imbina utilul cu placutul, adica experienta sa de decenii ca drumar, cu bucuria de a-i sprijini astfel si pe prietenii sai interlopii, care l-au ajutat si in campania din 2008, dupa cum singur recunostea. Ca pana la urma, ideea este sa se faca bani la Braila si cum banii n-au miros, afacerile se pot face si pe Centura, daca o amenajezi cum trebuie si-o lungesti, cat sa aiba loc toata lumea care iese la produs. Ca daca producatoarele de pe centura o duc bine si pestii (lor ) sunt satisfacuti, ca sa nu mai vorbim despre clientii acestora. Si-uite-asa se relanseaza economia municipiului, prin sudoarea fruntii.

Probabil ca Balcan s-a gandit, de asemenea, ca in Braila, greul pe piata muncii il duc femeile si a vrut sa-i puna la munca si pe barbati, iar gandirea lui a fost ca cu cat e mai lunga centura, cu atat e mai mult de lucru pentru barbati. Nu-i rau, are logica si suntem singuri ca pe partea de rationament a fost ajutat si de sahistul de serviciu de la sediul PDL Braila. Problema este ce se face Balcan daca i se mai cere un proiect pentru viitorul Brailei, ca si-a epuizat resursele. Daca ne permite, ii sugeram noi o varianta de lucru: daca tot sunt strazile Brailei structurate ca o plasa de paianjen, ar putea sa faca si mai multe centuri ocolitoare concentrice si – atunci sa vezi front de lucru pentru braileni si cetatenii aflati in tranzit, carora viitorul le atarna-n fata!

Si pentru ca Balcan pare ca nu are inca idee de unde vor veni fondurile pentru contructia Centurii de Nord, noi ii propunem sa ii obtina din impozitarea la sange a celor care fac acum afaceri pe Centura de Sud, ca se strang destui bistari pentru trei inele concentrice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-