Published On: mie, Mai 9th, 2012

Candidatii la presedintia CJ Braila cedeaza pe capete

Share This
Tags

Dupa ce au dat buluc sa se inscrie in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean, candidatii braileni incep sa abandoneze rand pe rand, inca inainte de a se fi dat startul. Primul a cedat (nervos) profesorul Ginel, care probabil, n-a vrut sa ramana ca o coada de purcel, la finalul alegerilor si sa se faca de ras cu doua voturi jumate. Oficial, fizicianul Alin-Ginel Oprea, reprezentant al necunoscutului Partid al Poporului – Legea Cojocaru a explicat ca nu vrea sa-si dezintegreze familia, din cauza unei amarate de campanii electorale care se anunta exploziva, asa ca prefera sa iasa din terenul minat si sa se joace mai pasnic in laboratorul propriu, cu magnetii si curentul electric.

Al doilea despre care se auzea ca va trage pe dreapta chiar la linia de start era junele Romeo Crasmariu, candidatul PRM, tasnit ca din pusca cu cateva saptamani in urma din PNL, cu un elan gen Speedy Gonzales. La vremea respectiva, Crasmariu se dadea viguros, pus pe fapte mari si a explicat ca a parasit PNL-ul fiindca acolo nu se dadea posibilitatea tinerilor sa-si arate fortele si-l mai deranja si asocierea cu PSD-ul. Nu-i bai, fiecare are standardele sale morale si medicale si daca omul a considerat ca in PRM se poate manifesta plenar, e dreptul lui. A fost pus candidat PRM  la presedintia CJ din prima, cum l-au cunoscut, cum l-au placut si l-au facut candidat! Numai ca vigoarea lui Crasmariu s-a fleoscait ante portas si a ramas marele barbat politic doar cu regretul a ce ar fi putut sa fie si cu scuzele de rigoare. Mai concret, elanul lui Romeo al nostru s-a epuizat pana la scena cu balconul Palatului (Administrativ), iar acum vrea sa dea bir cu fugitii. Nu stim cine sau ce l-a speriat, dar bagam de seama ca nu prea termina ce incepe, motiv pentru care nu ne miram ca nici conducerea PNL nu l-a impins in fata, ca sa nu se faca de ras cand i se moleseste, la jumatatea drumului.

Chestia este ca nici retragerea nu a fost capabil sa si-o faca ca lumea, s-a trezit prea tarziu sa depuna solicitarea, astfel ca acum, aceasta nu mai poate fi acceptata de Biroul Electoral. Asa ca la Braila ne putem lauda cu un paradox unic: cineva care nu vrea sa candideze este obligat sa o faca. Ce ti-e si cu politica, mai frate, nici candidatura nu mai este benevola in tara asta! Culmea ar fi sa castige ala care nu a vrut sa candideze, insa paradoxul asta nu se va intampla la Braila, fiindca sansele lui Romeo sa castige presedintia CJ erau minuscule inca de pe vremea cand inca voia sa intre in cursa si-si incorda muschii…

Un alt candidat, reprezentand ecologistii, sustine si el ca de ceva timp este supus la presiuni si amenintari ca sa-si retraga candidatura, motiv pentru care suntem chiar ingrijorati: mai tata, in ritmul asta, de o retragere la doua zile, pana sa ajungem la mijlocul campaniei, nu mai vrea nimeni sa candideze la presedintia CJ si ajungem sa ne desfiinteze judetul, cum planificasera PDL-istii!

Interesant este ca candidatul dizident, ca sa-i spunem asa, cel supus presiunilor si amenintarilor, nu spune clar cine anume il presecuta, ca sa stie opinia publica cui ii este frica de ecologisti si sa-l dea pe persecutor pe mana politiei. Nu de alta, dar prin retragerea din cursa a ecologistilor, se pierde candidatul cu sansele cele mai mari la castigarea cursei pentru fotoliul de sef al Consiliului Judetean si asta nu putem sa suportam!

Comentarii

comentariu

About the Author

-