Published On: mie, Mai 9th, 2012

Bucalau da cu gratuitati in elevi si pensionari, ca doar nu da de la el

Share This
Tags

Nu stim altii cum sunt, dar noi unii, incepem sa ducem dorul proiectelor electorale cu podul peste Dunare si aeroportul intre Braila si Galati, fiindca alea se puteau numi, macar generic, “proiecte”. Anul asta s-au inscris sa candideze la alegerile locale tot felul de persoane care nu au nici in clin nici in maneca cu administratia – si asta n-ar fi atat de grav, daca ar avea alaturi de ei oameni cu experienta, care se pricep si care ii pot ajuta –, care bat la portile afirmarii cu mana goala si cu capul tot asa. Pare ca nu le-a spus nimeni ca daca vrei sa candidezi pentru o functie de consilier local trebuie sa ai macar un discurs bun, daca stai mai prost cu practica. Iar discursul cuprinde obligatoriu si motivatia pentru care doresti sa obtii o astfel de mandat. Una concreta, nu aia universal valabila, cu “pentru a ajuta comunitatea “, “ pentru binele brailenilor”, “ ca sa croiesc un viitor mai bun pentru Braila”. Ca vorbe de claca suntem satui; trebuie sa bagi din text si o chestie mai practica, adica sa-ti croiesti intai un discurs bun pentru propria candidatura.

Cand colo, auzim tot felul de “proiecte” de genul “Reforma administratiei publice locale”, “modernizarea şi eficientizarea administraţiei publice locale”, “transparentizarea achizitiilor publice”, “deschidere totala catre orice forma de initiativa privata sau parteneriat public-privat”, “finalizarea proiectelor de infrastructură incepute”. Pai tata, astea nu sunt proiecte, astea sunt masuri organizatorice care intra in fisa postului! E ca si cum ai zice ca daca obtii postul, promiti sa vii la serviciu si sa-ti indeplinesti sarcinile din fisa postului!

Mai avem si exemplul unora dintre junii naravasi scapati din fraul liberal, care au intrat cu oistea-n gardul PRM si vin acum si ei ba cu alba-neagra cu candidaturi, ba cu niste “proiecte” de genul celui prezentat de Alexandru Bucalau, al carui principal obiectiv in cei patru ani de mandat este sa acorde gratuitate pe mijloacele de transport in comun elevilor, studenţilor si pensionarilor braileni. Bucalau, candidat PRM la funcţia de consilier local municipal, arunca cu gratuitatea in populatie desi nu are idee daca bugetul local poate suporta costurile respective si promite ceea ce nu are nicio garantie ca poate obtine. Nici nu e de mirare, fiindca generozitatea lui se bazeaza pe banii de la buget, ca nu da din buzunarul propriu si nici nu-l doare gura sa vanda blana ursului din padure…

Si daca tot imparte abonamente gratuite pentru transportul in comun, ii semnalam lui Bucalau ca a uitat femeile gravide, persoanele cu handicap si beneficiarii de venit minim garantat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-