Published On: mie, Mai 30th, 2012

Breaking news: Viorel Balcan este deja (in visele lui) primarul Brailei!

Share This
Tags

Viorel Balcan este deja noul primar al municipiului Braila! Informatia – bomba a fost publicata pe blogul al unui PDList fan Balcan, care il vede deja invingator in cursa electorala ce se va finaliza pe 10 iunie. Mesagerul victoriei finale a lui Balcan este fericit pana-n maduva oaselor de succesul inregistrat de Piticu’; asta se simte din fiorul celor scrise, insa, din nefericire, profetul este unul mincinos. Iata, insa, mesajul victorios:

SA TRAITI DOM` PRIMAR !

ACUM, IN ACEST MOMENT, CU MULTA MODESTIE PUTEM SPUNE CA : DL BALCAN VIOREL VA FI NOUL PRIMAR AL BRAILEI.
RALLIURILE  SI INTALNIRILE DLUI BALCAN  CU MII DE CETATENI AI ORASULUI BRAILA; IN PIETELE AGROALIMENTARE – LOCURI DE RECREERE – PARCURI –BULEVARDE -CARTIERE, STRAZI –FABRICI – SANTIERE NE DAU SEMNALUL: OAMENII VOR SCHIMBARE  SI VOR SCHIMBAREA ACTUALULUI PRIMAR SIMIONESCU AUREL CU DL BALCAN VIOREL (A V B ). DL BALCAN VIOREL POATE COMANDA PLACUTA DE PE USA CABINETULUI DE LA PRIMARIE.
EXCELLENT  MAYOR  OF  CITY  HALL  BRAILA. VIOREL BALCAN.
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU. CUVANTUL DE IN CAMPANIE TREBUIE SA FIE: SCHIMBARE-SCHIMBARE-SCHIMBARE
”.

Din cate bagam de seama, Piticu a umblat in fabrici si uzine, in locuri de recreere, parcuri si gradini (de vara), dar n-a calcat in carciumi, unde se gaseste publicul lui tinta, in aceasta perioada grea, in care numai  bautura te mai ajuta sa depasesti depresia, dupa ani de zile de trait bine sub guvernarea PDL, adica a colegilor lui Balcan. De asemenea, nu ne este clar daca prin “cartiere”, fanul lui Piticu se refera la Lacu Dulce, zona in care, in opinia autorului, se afla un alt public-tinta al lui Balcan: rromi, care pentru un rom, voteaza ce vrei! Ne referim la paharul de rom, nu la un eventual “raid” – vorba autorului PDList care semneaza anonim – al lui Balcan, impreuna cu tovarasul sau de culoare (portocalie) Constantin Dumitriu.

Daca ar fi sa-l luam in serios pe fanul lui Balcan, am putea spune ca are dreptate cand spune ca acum cuvantul de ordine este “schimbare-schimbare- schimbare”. Asta pentru ca pana recent, primarul municipiului era Aurel Simionescu, acum, dupa profetul amintit, primar este deja Viorel Balcan, iar dupa alegerile din 10 iunie, va fi din nou primar Aurel Simionescu.

Schimbare-schimbare-schimbare: Simionescu-Balcan- Simionescu.

Cand vedem fericirea mustind din toti porii admiratorului lui Balcan, chiar ne ingrijoreaza perspectiva apropiatelor alegeri, dupa care omul va da piept cu crunta realitate aceea ca Balcan nu va deveni primar, fiindca procentele lui vor lasa de dorit. Acum, Piticu poate sa-si comande placuta cu numele lui, insa noi i-am sugera ca placuta sa fie putin mai mare, sa aiba scris doar numele, nu si functia si sa fie cu fotografie, pentru ca, eventual, s-o poata recicla, cand o fi sa se retraga la loc cu verdeata. Ne referim, evident, la locul cu verdeata din curtea casei, unde se aduna deseori la un gratar cu prietenii politici si-si povestesc intamplari amuzante din campanile vanatoresti, electorale sau de pescuit trecute. Nu de alta, dar placuta va fi doar o amintire de campanie, fiindca Balcan nu va ajunge intr-un viitor prea apropiat primar al municipiului Braila. Iar viitorul (politic) indepartat nu-l mai cuprinde. Nici pe el si nici pe amicul sau de gratar Constantin Cibu, care, desi nu-si da seama, deja apartine trecutului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-