Published On: mar, Mai 22nd, 2012

Braconieri depistati de catre politistii de frontiera galateni

Share This
Tags

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au retinut pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, doua persoane care desfasurau activitati de pescuit cu ajutorul unor plase monofilament.

In ziua de 21 mai a.c., in jurul orelor 10.30 in baza unei informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au organizat, in zona localitatii de frontiera Vladesti, o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol.

In urma actiunii au depistat doua persoane de sex masculin, la nord de localitatea de frontiera Vladesti, care pescuiau in incinta unei pescarii din zona de competenta, cu 3 plase de pescuit tip monofilament, asupra lor fiind gasit si peste, specia crap.

In urma verificarilor specifice, a reiesit ca cei doi sunt cetateni romani, se numesc N.M. in varsta de 18 ani si I.G. in varsta de 22 de ani.

Politistii de frontiera au luat masura ridicarii plaselor de pescuit tip monofilament, cu o lungime totala de 120 metri si latime de 1,25 metri in vederea confiscarii, iar cantitate de peste a fost predata administratorului amenajarii piscicole.

Persoanelor in cauza le-a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament si furt calificat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Bujor cu propunerile legale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-