Published On: joi, Mai 3rd, 2012

Bonuri de masa la Spitalul Judetean, in functie de performanta profesionala

Share This
Tags

* este ceea ce propune presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu agreeaza ideea de a acorda acelasi numar de bonuri de masa tuturor angajatilor Spitalului Judetean. Stancu a explicat in cadrul celei mai recente sedinte a Consiliului Judetean ca bonurile de masa reprezinta un stimulent pentru salariati si ca atare, ar trebui sa fie primite doar de cei care au o activitate buna, nu de toata lumea: “Legat de bonurile de masa, nu sunt de acord ca toata lumea sa ia la fel, ci sunt de parere ca fiecare sa ia dupa cat munceste”.

Consilierul judetean Eugen Moise a fost de acord cu aceasta varianta de lucru: “In ce priveste bonurile de masa, aveti dreptate, dar trebuie sa stabilim o marja, sa vedem la cine dam doua si la cine dam zece, de exemplu”. Moise a mai spus ca, in opinia sa, este nevoie de personal mai mult la Spitalul Judetean: “Am luat legatura cu doamna director de la Spitalul Judetean, sunt foarte multi bolnavi care vin si nu exista suficient personal pentru a prelua bolnavii si a-i dirija spre sectii. Propun sa angajam oameni, in functie de bugetul Consiliului Judetean”.

Presedintele Stancu a raspuns: “Deocamdata va trebui sa rezolvam problema bonurilor de masa care au fost aprobate inainte de 2010 si nu s-au dat. Bani sunt pentru a plati salariile la zi, investitiile la care ne-am angajat si datoriile din urma, esalonat”.

La randul sau, consilierul Catalin Boboc a precizat: “In ultima sedinta a Consiliului de Administratie de la Spitalul Judetean s-a aprobat o strategie pentru care s-au alocat fonduri. Probleme de personal sunt, este adevarat. Din pacate, politica de personal este una care tine inca de minister, ne-au dat spitalele in administrare, dar nu ni le-au dat cu totul. Din aceasta cauza exista probleme si la Unitatea de Primiri Urgente”.

Amintim ca in ultimii doi ani, CJ a procedat la o reducere substantiala a personalului Spitalului Judetean, in conditiile in care necesarul pentru salarii depasea cu mult plafonul limita prevazut de legislatia in domeniu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-