Published On: mar, Mai 1st, 2012

Bebe Perianu si Alina Horjea in lotul pentru turneul preolimpic

Share This
Tags

Lotul convocat pentru data de 13 mai, la Bucuresti, este format din urmatoarele jucatoare:

Portari – Talida Tolnai, Tereza Pislaru, Mirela Nichita si Denisa Dedu

Jucatoare de camp: Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Varzaru, Ramona Farcau, Aurelia Bradeanu, Diana Drutu, Adina Meirosu, Daniela Babeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu si Alina Horjea.

“Am stabilit un lot de 21 de jucatoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor ramane 16. Am dorit sa evitam orice suprize neplacute la capitolul accidentari si peste lista de 21, avem alte 3-4 jucatoare in vizot, cu posibilitatea de convocare. Imi doresc mult ca dupa ce ne adunam, in 13 mai, prioritatea numarul 1 in handbalul romanesc sa fie echipa nationala feminina, pentru ca lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Nu ar trebui sa mai primeze nimic altceva, nici declaratiile de sedinta si nici planurile individuale, ci interesul national. Cristina Neagu nu va putea fi alaturi de noi, nici la turneul preolimpic si nici la Jocurile Olimpice de la Londra. Dupa revenirea recenta din SUA, de la ultimul control medical ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus intre 3 si 6 luni, deci situatia ei este clara “, a declarat Radu Voina.

Nationala tricolora se va reuni in 13 mai, la Bucuresti si dupa vizita medicala va pleca la Ramnicu Valcea. Pregatirea pentru turneul preolimpic va include si antrenamente comunce si meciurile amicale cu Coreea de Sud, intre 14-21 mai.

Pentru a se califica la JO de la Londra, nationala Romaniei este obligata sa se claseze pe primele doua locuri la turneul preolimpic din Franta.

Programul si orele de disputare ale meciurilor, din Palais des Sports de Gerland, din Lyon, sunt: 25 mai: Muntenegru-Japonia (ora 17.45), Franta-Romania (20.00); 26 mai: Romania-Muntenegru (15.45), Japonia-Franta (18-00); 27 mai: Romania-Japonia (15.15), Franta-Muntenegru (17.30).

Daca Romania va obtine calificarea la JO de la Londra, fetele vor avea parte de un program foarte greu. Din Franta este posibil ca handbalistele sa plece direct in Portugalia, pentru penultimul meci din preliminariile CE din 2012, programat in 30-31 mai, si care este urmat de cel cu Grecia, pe teren propriu, in 1-2 iunie.

Programul pana la JO mai include o saptamana de refacere (11-17 iunie), pregatirea centralizata pentru Olimpiada (18 iunie-25 iulie), iar in 26 iulie plecarea spre Londra.

Alte doua turnee preolimpice se disputa la Gaudalajara, cu Spania, Croatia, Olanda si Argentina si la Aalborg, cu Danemarca, Rusia, Tunisia si Republica Dominicana.

Sase echipe din aceste turnee preolimpice vor completa tabloul calificatelor la JO, la care au deja biletele Marea Britanie, Norvegia, Brazilia, Angola, Coreea de Sud si Suedia.

Tragerea la sorti a grupelor la JO de la Londra va avea loc in 30 mai, la Crystal Palace National Sports Centre, din capital britanica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-