Published On: mie, Mai 2nd, 2012

Autoturisme captusite cu mii de tigarete de contrabanda

Share This
Tags

Politistii de frontiera botosaneni, pe timpul executarii unei misiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, au descoperit ascunse si nedeclarate in doua autoturisme, 67.200  de tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza Moldova, ce urmau a fi comercializate pe piata neagra din judetul Botosani.

In data de 1 Mai, in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Daniel H., de 43 de ani, la volanul unui autoturism Fiat Linea, inmatriculat in Romania.

Pentru valorificarea unei informatii aflate in lucru, politistii de frontiera au solicitat organului vamal efectuarea unui control amanuntit, in urma caruia echipa mixta, formata din politisti de frontiera, lucratori vamali si reprezentantul Punctului de Trecere a Frontierei Costesti – R. Moldova, a descoperit ascunsa si nedeclarata, in bancheta din spate, bara si aripile din spate precum si in haionul autoturismului, cantitatea de 37.800 tigarete, marca Classic, cu timbru de acciza R.Moldova, in valoare de 16.632 lei.

La scurt timp, in acelasi punct, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Gaghic C., de 43 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault Symbol, inmatriculat in Romania.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat organului vamal efectuarea unui control amanuntit, in urma caruia echipa mixta echipa mixta, formata din politisti de frontiera, lucratori vamali si reprezentantul Punctului de Trecere a Frontierei Costesti – R. Moldova, a descoperit ascunsa si nedeclarata, in spatarul banchetei din spate, aripile interioare spate precum si in haionul autoturismului, cantitatea de 29.400 tigarete, marca Classic, cu timbru de acciza R.Moldova, in valoare de aproximativ 13.000 lei.

In cele doua cazuri potrivit reglementarilor legale in vigoare, intreaga cantitate de tigarete a fost ridicata in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatilor dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar autoturismul a fost confiscat si indisponibilizat la sediul STPF Botosani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-