Published On: mar, Mai 15th, 2012

ANI pierde in fata Ecaterinei Andronescu

Share This
Tags

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a castigat, marti, 15 mai, procesul cu Agentia Nationala de Integritate la Curtea de Apel Bucuresti, privind conflictul de interese.

Curtea de Apel Bucuresti a admis marti recursul formulat de Ecaterina Andronescu impotriva deciziei prin care i-a fost respinsa cererea de anulare a raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care a stabilit ca se afla in incompatibilitate.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, recursul formulat de Ecaterina Andronescu impotriva deciziei prin care i-a fost respinsa cererea de anulare a raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), intocmit in 2011, care a stabilit ca se afla in incompatibilitate, institutia fiind obligata si la plata a 15.000 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitiva, iar ANI poate face recurs in termen de 15 zile, la ICCJ.

Ecaterina Andronescu a cerut, in 20 iunie 2011, Curtii de Apel Bucuresti, anularea Raportului 65957/G/II/06.06.2011 al Agentiei Nationale de Integritate, care a stabilit ca s-a aflat in conflict de interese, deoarece in perioada in care a fost ministru al Educatiei in Guvernul Boc a fost si managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE si a incasat aproape 40.000 de lei, iar institutia a sesizat Parchetul, scrie NewsIn.

In temeiul art. 12, alin. (1) si alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 11.03.2011, cu privire la nerespectarea de Ecaterina Andronescu a regimului juridic al conflictului de interese, informeaza un comunicat al ANI.

Inspectorii ANI spun ca la data de 08.09.2008, Ecaterina Andronescu, in calitate de Rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, a semnat Decizia nr. 302, prin care a fost desemnat Managerul Proiectului ”Pregatirea competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere”. Andronescu a incasat, in perioada octombrie 2009 – aprilie 2011, in calitate de Manager de proiect, suma de 39.843 Lei. Suma totala de finantare nerambursabila a proiectului s-a ridicat la 14.350.688,16 Lei (fara TVA), reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului, diferenta de 2%, respectiv 292.871,19 Lei, avand ca sursa de finantare contributia beneficiarului – Universitatea Politehnica.

In perioada indeplinirii demnitatii publice de Ministru al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (intre 2008 si octombrie 2009, n.r.), din documentele transmise de catre Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M.P.O.S.D.R.U.), nu rezulta faptul ca Ecaterina Andronescu s-a suspendat din functia de Manager de Proiect.

Ecaterina Andronescu a fost instiintata, la data de 08.04.2011, cu privire la declansarea procedurii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 27.05.2011, avocatul Ecaterinei Andronescu s-a prezentat la sediul ANI, ocazie cu care a luat la cunostinta de faptul ca au fost identificate elemente in sensul existentei conflictului de interese, precum si de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare si a depus la dosarul cauzei punctul de vedere al persoanei evaluate.

Inspectorul de integritate a considerat, dupa evaluarea punctului de vedere al persoanei evaluate, ca sunt elemente in sensul incalcarii de catre Ecaterina Andronescu a regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, iar ANI a sesizat Parchetul de pe langa ICCJ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-