Published On: lun, Mai 7th, 2012

Ajutoare de 7.500 de euro pentru infiintarea culturilor agricole

Share This
Tags

* asta prevede un proiect al MADR

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) ar putea acorda un “ajutor de minimis” pentru infiintarea culturilor agricole in toamna acestui an, a carui valoare nu va depasi echivalentul in lei a 7.500 euro de beneficiar.

Proiectul, postat pe site-ul ministerului, ar putea asigura un ajutor material atat de necesar fermierilor, pentru demararea campaniei agricole din toamna si infinanţarea culturilor de toamna in anul 2012.

Ajutorul se acorda in conformitate cu Regulamentul (CE) nr.1535/2007 privind aplicarea articolelor 87 şi 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis in sectorul productiei de produse agricole. De prevederile acestei hotarari ar urma sa beneficieze circa 450.000 de producatori agricoli, iar resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor sunt de 350 milioane lei. Banii ar urma sa se asigure de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2012 si 2013.
Mai concret, prin schema de ajutor de minimis se propune un cuantum de 200 lei/ha pentru infiintarea culturilor de toamna, pentru o suprafata de minimum 1 ha, pana la maximum 150 ha inclusiv, pe exploatatie. Ajutorul se acordă producatorilor agricoli persoane fizice, producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor juridice, precum si oricaror forme asociative cu sau fara personalitate juridica constituite conform legii.
Chiar daca proiectul apartine Guvernului Ungureanu, el este inca postat pe site-ul ministerului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-