Published On: mie, Mai 23rd, 2012

Activitati desfasurate in cadrul Campaniei „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”

Share This
Tags

Toate structurile Ministerului Administratiei si Internelor din Braila continua sa desfasoare activitati de informare a cetatenilor cu privire la scopul si mesajele Campaniei „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.

Majoritatea materialelor promotionale- peste 4.000 de fluturasi si circa 1.300 de afise- au fost distrubuite, iar afisele au fost postate la sediul Prefecturii Braila, la unitatile si subunitatile de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, a celor de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi- Sectorul Politiei de Frontiera Braila, precum si in unitatile de invatamant, unde vor fi amplasate sectiile de votare.

De asemenea, politisti de la Biroul Proximitate au inceput sa posteze afisele la toate asociatiile de proprietari din municipiu, pentru a asigura informarea cat mai multor cetateni cu privire la mesajele campaniei, dialogand cu acestia pentru constientizarea lor in ceea ce priveste legislatia in vigoare pe timpul campaniei electorale si in ziua alegerilor locale, atat a faptelor de natura penala, cat si a celor de natura contraventionala.

Politistii de la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi- Sectorul Politiei de Frontiera Braila au afisat materialele promotionale in zona trecerii cu bacul peste Dunare, asigurand, astfel, o cat mai mare vizibilitate, si au impartit fluturasi cetatenilor aflati in tranzit, pentru a-i informa despre scopul acestei campanii si unde pot sesiza orice fapta care contravine legislatiei privind desfasurarea campaniei electorale.

Reamintim ca Ministerul Administratiei si Internelor desfasoara, in perioada 10 mai- 9 iunie 2012, in contextul alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale, avand ca slogan „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila asigura cetatenii ca vor actiona ferm fata de orice incalcare a legii si vor manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare.

De asemenea, politistii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte legea si sa anunte la numarul unic de urgenta 112 orice fapta prin care se incalca reglementarile electorale in vigoare.

Pentru detalii privind sanctiunile prevazute de lege, dar si pentru accesarea materialelor promotionale ale campaniei „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”, vizitati site-ul www.votlegal.mai.gov.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-