Published On: mie, Mai 9th, 2012

135 de ani de la cucerirea independentei

Share This
Tags

Astazi, 9 mai 2012, incepand cu ora 10.00, vor avea loc manifestarilor dedicate sarbatoririi “Zilei Victoriei asupra Fascismului si Zilei Proclamarii Independentei de Stat a Romaniei”.

Incepand cu orele 9:50 oficialitatile civile si militare, se vor intalni la intrarea in cimitirul Sf.Constantin, unde se vor desfasura mai multe manifestari. Incepand cu orele 10.00, va avea loc un ceremonial militar si religios, oficiat de un sbor de preoti, marsul de intampinare si prezentarea onorului si salutului Drapelului de Lupta, precum si intonarea Imnului de Stat al Romaniei.

Evenimentul se va incheia cu depunere de flori atat la Osuarul Central cat si la Monumentul Eroilor din fost Uniune Sovietica si la Monumentul eroilor rusi din Campania 1877 – 1878.

Sectia „Istorie” a Muzeului Brailei, in colaborare cu Colegiul National „Gheorghe Munteanu – Murgoci” Braila organizeaza astazi, 9 mai 2012, [ncepand cu ora 13.00, la Colegiul National „Gheorghe Munteanu – Murgoci” de pe Bulevardul Independentei nr. 4 o activitate dedicata implinirii a „135 de ani de la proclamarea independentei Romaniei” (9 mai 1877 – 9 mai 2012).

Evenimentul va fi prezentat de dr. Emilia Lica, profesor la Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci” si de Constantin Pricop, profesor la Colegiul National „Gheorghe Munteanu-Murgoci”.

Elevii vor viziona filmul documentar „Braila in Razboiul de Independenta”, film realizat la Muzeul Brailei de Ghena Pricop, sef sectie „Istorie” si Gabriel Stoica, operator audio-video.

Comentarii

comentariu

About the Author

-