Published On: joi, Mai 3rd, 2012

13 – numar cu ghinion, sau cu noroc pentru braileni?

Share This
Tags

Anul acesta, brailenii au de ales dintre 13 candidati, pe cei mai buni pentru conducerea Primariei municipiului si cea a Consiliului Judetean.

Dupa cum probabil ati aflat deja, in cursa pentru Primaria Brailei s-au inscris opt candidati, dupa cum urmeaza (in ordinea numerelor de pe tricou):  Aurel Gabriel Simionescu – USL, Sorin Ovidiu Balan – PPDD,  Simona Draghincescu – independent, Viorel Balcan – AVB, Dan Paun – Partidului Uniunea Ecologista din Romania, Adrian Vacu – PRM, Eugen Moise – independent, Ene Tache – PP(LC).

Despre Simionescu brailenii stiu deja multe, de bine sau de rau, fiecare, dupa cum considera, insa, oricum, dupa patru ani de condus orasul, stiu suficient ca sa-i poata aprecia performantele in  cunostinta de cauza. La Sorin Ovidiu Balan se uita ca la televizor, dar macar stiu cum arata, ce-are-n gusa si-n capusa si daca vor sa afle mai multe, e suficient sa se uite la 0TV (cat mai emite). In utima vreme, si Simona Draghincescu e vedeta (locala) de televiziune, insa in general, ea are comportament de vedeta, asa ca e suficient s-a vezi si s-o auzi o data, ca n-o mai uiti in veci. E ca la concursul de tricouri ude, unde unele concurente iti provoaca vise erotice, iar altele, cosmaruri. Daca mai adaugam ca a fost sefa peste pietari si tarabagii si ca s-a potrivit perfect in peisaj, e tabloul perfect. Despre Viorel Balcan, credem ca porecla de Piticu i se va potrivi de minune dupa aflarea rezultatelor alegerilor. El e baiat bun, fost prefect, fost senator, fost PSD, fost director la “Drumuri si Poduri”, mai are putin si va fi si fost deputat. Are insa doua defecte mari: se bazeaza prea mult in campania electorala pe ajutorul prietenilor lui interlopii si candideaza din partea PDL, chiar daca si-a pus masca de reprezentant al “Viitorului Brailei”.

Daca despre Dan Paun si chiar Eugen Moise a mai auzit cineva, in afara de familii si vecinii de scara, despre ultimii doi nu se poate spune acelasi lucru.  Adrian Vacu – nu Vaca, Vacu, am scris corect, e un barbat de stat in devenire, probabil, nu stim, ca n-am auzit de el decat in urma cu cateva zile, cand a anuntat cu surle si trambite ca si-a dat demisia din PNL, fiindca se integreaza mai bine in peisajul (cu natura moarta) de la PRM. Noi n-am stiut nici macar de existenta sa, daramite de faptul ca era in PNL si nu se mai simtea bine acolo. Nu-i problema, ca PRM e locul unde sa te duci, cand nu te mai simti bine si te doare capul, din cauza nerespectarii doctoriilor … astea… doctrinelor prescrise de la partid. Noi zicem ca prezenta lui Vacu la PRM va lumina organizatia, cel putin in seara in care se vor numara voturile, dupa alegerile locale, fiindca la alegerile de acum 4 ani, sediul PRM Braila era inchis cu lacat, in bezna totala, semn ca familia Moisescu se culca devreme…

Trebuie insa sa recunoastem ca macar lui Vacu i-am vazut o data poza in ziare, zilele trecute – nu ca i-am fi retinut figura, dar macar i-a aparut fata in presa, ceea ce nu se poate spune despre Ene Tache, candidatul-fantoma, despre care nu stim cine este, ce-a facut in ultimii cinci ani si nici macar cum arata. Singurul lucru pe care-l banuim despre el este ca e barbat, dupa nume. Din nefericire, singura calitate cunoscuta, aceea de a fi barbat cu numele, nu este suficienta, din punctul nostru de vedere, ca sa-l votam.

Daca trecem la Consiliul Judetean, bataia pestelui e mai mica, sunt numai cinci candidati, dupa cum urmeaza : Gheorghe Bunea Stancu – USL, Sergiu Diacomatu – independent, Romeo Crasmariu – PRM, Oprea Alin Ginel PP(LC) si Mihai Chelu (Partidului Uniunea Ecologista din Romania). Asta, fiindca marele om de stat (pe scaun) PDL-istul Constantin Dumitriu, zic Mauru, n-a avut destule bile (negre, evident) ca sa intre personal in lupta electorala, fiindca n-o fi el mare maestru sahist international, dar macar faptul ca ar fi pierdut lamentabil il intelege.

Dintre ei, pe Gheorghe Bunea Stancu il cunoaste toata lumea, cu bunele si cu relele lui, asa ca brailenii il pot judeca in cunostinta de cauza. Despre Diacomatu stim ca si-a angajat laudatori de serviciu, subiectivi, care sa-l asigure de “sustinerea totala”, pe langa obiectivii de serviciu. Si mai stim ca s-a dovedit in ultimele luni fiul risipitor, pentru ca-si doreste, teoretic, sa devina cel mai iubit fiu al poporului brailean, dupa numararea voturilor din iunie. Si mai credem ca, isi doreste, practic, sa-si faca imagine pentru alegerile parlamentare, in speranta ca va prinde macar un mandat de parlamentar, daca nu-l va prinde pe cel de presedinte al CJ.

In rest, pace si liniste: Romeo Crasmariu este un ilustru liberal devenit PRM-ist cu certificat (medical) in regula de care am aflat tot zilele trecute, cand a facut miscarea politica de manuta cu Vacu si parca si lui i-a aparut o data poza in ziar, dar tot ce-am retinut din figura lui era ca e un barbat alb. De Gigel (Alin Oprea) n-am auzit in viata noastra, am auzit doar de Dorel, ala din reclame.  Si din nefericire, n-am auzit nici de Chelu, caruia ii dorim mult noroc in viata si-o podoaba capilara abundenta, ca ar fi de coma ca domnul Chelu sa fie chel… Ei, si daca-i chel, tot exista un avantaj: dupa numaratoarea voturilor, n-o sa poata sa-si smulga parul din cap, cand va vedea ca nici macar organizatia sa, care incape intr-un lift de bloc, nu l-a votat in intregime…

Comentarii

comentariu

About the Author

-