Published On: joi, Mai 31st, 2012

„LIBER LA COPILĂRIE!”

Share This
Tags

* este genericul manifestărilor organizate în aceste zile de Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti

1 Iunie – Ziua Internaţională a copilului este este o ocazie de a sărbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, o zi care prilejuieşte organizarea unei serii de manifestări artistice, culturale şi sportive. În Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti sărbătoarea a devenit deja o tradiţie, oferind copiilor din penitenciar şansa de a socializa, de a învăţa şi exersa conduite prosociale, de exprimare a talentului şi creativităţii, de manifestare a abilităţilor şi spiritului competiţional.

“Personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţã Psihosocialã, cadrele didactive ale Şcolii de Arte şi Meserii din cadrul Penitenciarului au derulat pentru minorii şi tinerii instituţionalizaţi în unitatea noastrã, proiectul de activitate „Liber la copilãrie”. Proiectul cuprinde o serie de acţiuni desfăşurate atât în penitenciar cât şi în comunitate. Până astăzi au avut loc: * În două săli de clasă au fost deschise două expoziţii cu lucrări realizate de persoanele private de libertate cu statut de elev; * Cu începere de luni 28 mai, pe stadionul unităţii s-a desfaşurat un campionat de fotbal între echipele persoanelor private de libertate din penitenciar.

Mâine, programul cuprinde: * Sub genericul “De la copii pentru copii“, înainte de a intra la cursuri, conducerea Şcolii de Arte şi Meserii din P.M.T. Tichileşti va felicita întregul colectiv de elevi oferindu-le dulciuri *  Un grup de patru minori şi tineri din P.M.T.Tichileşti vor efectua o vizită la Grădiniţa din localitatea Albina şi vor oferi copiilor daruri confecţionate în cadrul activităţilor de terapie ocupaţională  -  coifuri din carton, măşti, morişti, podoabe pentru fetiţe, baloane , bibelouri din lut. În replică, preşcolarii vor recita oaspeţilor poezii referitoare la copilărie * Preotul – capelan al penitenciarului va oficia Sfânta Liturghie şi Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, iar la clubul pentru minori şi tineri va avea loc oficierea Tainei Sfântului Maslu în sobor cu preoţii misionari din cercul misionar zonal şi sfinţirea Apei Mici. Tot mâine, de la ora 12, minorii privaţi de libertate vor participa la conferinţa cu tema ,,2012- Anul Omagial al Tainei Sfântului Maslu” susţinută de preot dr. Ovidiu Soare”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Susţinerea acestor activităţi pentru marcarea zilei de 1 iunie contribuie la ameliorarea climatului afectiv al persoanelor aflate în custodie penitenciară, la schimbarea atitudinii şi mentalităţii din comunitate în legătură cu situaţia acestora şi posibilitatea de reintegrare în societate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-