Published On: mie, Mai 16th, 2012

„Daruieste pentru un bunic!”

Share This
Tags

* este numele unui proiect social derulat in scolile brailene

Primaria Municipului Braila si Directia de Asistenta Sociala Braila,  in parteneriat cu Fundatia”Lumina” si Inspectoratul Scolar Judetean si-au dat acordul prin semnarea parteneriatului in vederea derularii proiectului social intitulat „Daruieste pentru un bunic”.

„Sprijinirea si protejarea varstnicilor lipsiti de conditii materiale care sa le asigure o viata decenta este o problema care se adreseaza tuturor oamenilor si care trebuie sa intereseze pe toata lumea: adulti si copii. Noi trebuie sa punem un mare accent pe acest lucru in educarea celor mici pentru a ne putea bucura impreuna de cei care sunt atat de « trecatori prin viata ». Un grup tinta al Fundatiei „Lumina” sunt si persoanele varstnice  pentru care se deruleaza un  proiect intitulat „Menaj la domiciliu pentru persoane varstnice cu situatie materiala si familiala precara”. In cadrul acestui proiect unui numar de 40 persoane varstnice le sunt asigurate  servicii de menaj la domiciliu,  serviciu de spalatorie, serviciu de igiena personala a beneficiarului, servicii medicale ambulatorii, acordarea lunar a unor produse alimentare si/sau nealimentare.

Majoritatea persoanelor varstnice au venituri de pana la 400 lei, sunt lipsiti de familie sau parasiti de aceasta, de conditii materiale care sa le asigure o viata decenta. Mai mult decat atat, ei sufera de  afectiuni cronice, hipertensiune arteriala, diabet, boli reumatice, boli cardiace grave.

Proiectul „Daruieste pentru un bunic” are ca scop dezvoltarea sentimentelor de responsabilitate, dragoste, pretuire si respect a tinerilor fata de varstnici, precum si ajutorarea persoanelor varstnice. Obiectivul proiectului implementat de Fundatia „Lumina” este strangerea de fonduri si colectarea de produse alimentare si nealimentare ambalate de la fiecare unitate scolara din municipiul Braila. Persoana de legatura dintre fundatie si elevi va fi consilierul educational al scolii participante, avand rolul de a implementa proiectul la nivelul unitatii scolare respective”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

De roadele acestui proiect vor beneficia lunar 40 de persoane varstnice, insa pentru ca persoanelor aflate in dificultate este mult mai mare, este nevoie de sprijinul elevilor, profesorilor, parintilor chiar si a bunicilor, pentru a veni in ajutorul acestora.

S-au implicat in acest proiect urmatoarele unitati scolare: Colegiul Tehnic „Panait Istrati”, Liceul Teoretic ,”Mihail Sebastian”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul National Sanitar „Ana Aslan”, Grupul Scolar Industrial „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic „C. D. Nenitescu” , Liceul de Arta „Hariclea Darclee”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Grupul Scolar „Grigore Moisil”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-