Published On: joi, Mai 3rd, 2012

„Caloianul” si „Paparudele”

Share This
Tags

Sectia „Etnografie si Arta Populara” a Muzeului Brailei, in colaborare cu Gradinita „Sfantul Nicolae” Braila organizeaza joi, 3 mai 2012, ora 10, la sediul muzeului din Piata Traian nr. 3, o manifestare dedicata traditiilor populare „Caloianul” si „Paparudele”.

In cadrul programului vor fi prezentate ritualuri de invocare a ploii „Caloianul” si „Paparudele”, prezentate de grupele pregatitoare si mijlocie ale Gradinitei „Sfântul Nicolae”, sub indrumarea doamnelor profesoare din  invatamântul prescolar Stefana Caldarus si Geanina Vasilescu, precum si vizionarea filmului documentar “Traditii si obiceiuri din judetele Braila si Sibiu”,  realizat de Muzeul Brailei in colaborare cu Scoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Braila.

„Caloianul” si „Paparudele”

Sectia „Etnografie si Arta Populara” a Muzeului Brailei, in colaborare cu Gradinita „Sfântul Nicolae” Braila organizeaza joi, 3 mai 2012, ora 10, la sediul muzeului din Piata Traian nr. 3, o manifestare dedicata traditiilor populare „Caloianul” si „Paparudele”.

In cadrul programului vor fi prezentate ritualuri de invocare a ploii „Caloianul” si „Paparudele”, prezentate de grupele pregatitoare si mijlocie ale Gradinitei „Sfântul Nicolae”, sub indrumarea doamnelor profesoare din invatamântul prescolar Stefana Caldarus si Geanina Vasilescu, precum si vizionarea filmului documentar “Traditii si obiceiuri din judetele Braila si Sibiu”, realizat de Muzeul Brailei in colaborare cu Scoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-