Published On: joi, Mai 10th, 2012

”Let`s Do It, Romania!”, pe 12 mai 2012, în judeţul Brăila

Share This
Tags

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele 2 ediţii organizate până în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. In 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai.

Asociaţia Pro Democraţia Club Brăila este, pentru a doua oară consecutiv, coordonatoarea regională a acestei acţiuni. Obiectivul campaniei la nivel local pentru acest an este de a pune accent pe calitate, lăsând pe planul doi cantitatea.

Astfel, în ziua de 12 mai se va acţiona în zone concentrate, respectiv: * Staţiunea Lacu-Sărat- cu participarea voluntarilor proprii, precum şi a tuturor celor interesaţi să ne fie alături * Zona FNC – Cartier Chercea – prin implicarea ca voluntari a grupurilor de deţinuţi din Penitenciarul Brăila şi a Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Tichileşti * Zonele riverane Dunării de pe raza comunelor Chiscani, Tichileşti, Gropeni, Stăncuţa dar şi malul Siretului pe teritoriu comunei Vădeni – prin implicarea locuitorilor acestor commune.

Conceptul pentru acest an este “family”, în sensul că invitaţia este adresată familiilor, cu participarea tuturor membrilor (de la cel mai tânăr la cel mai vârstnic membru), rudelor, prietenilor, vecinilor. În acelaşi timp, acest concept include şi reprezentanţii societăţilor comerciale, instituţiilor, firmelor private, companiilor private şi de stat. Astfel, fiecare manager poate aduce alături angajaţi, împreună cu familiile acestora, facilitând astfel ideea de team-building. De asemenea, o altă noutate introdusă în acest an de echipa „Let’s Do It, Romania!” – Brăila, este acela de a-i ţine alături pe toţi participanţii pe parcursul întregii zile.

Pentru aceasta, va exista o continuitate în desfăşurarea activităţilor, pe următorul model: * Dimineaţa, începând cu ora 9.00, timp de aproximativ 2-3 ore, se va acţiona pe zona de responsabilitate pentru ecologizarea acesteia * După încheierea activităţii de ecologizare, fiecare grup/echipă se va deplasa către zona special amenajată pentru picnic, în spaţiul special amenajat în incinta Taberei de copii Lacu Sărat * La încheierea picnicului va începe un spectacol cu muzică şi dans (de la ora 15.30), pe durata a peste 3 ore.

În acest sens, în dimineaţa zilei de 12 mai, începând cu ora 09.00, urmare a discuţiilor purtate cu reprezentanţii Primăriei Brăila, transportul către şi dinspre staţiunea Lacu Sărat (dimineaţa şi seara) va fi gratuit (autobuz), pentru facilitarea deplasării către zona respectivă, cu plecare din zona Peco Mall, pe şoseaua Viziru, în cartierul Radu-Negru. Pentru întoarcerea din Staţiunea Lacul Sărat, autobuzele vor sta la dispoziţia participanţilor, începând cu ora 19.00.

Zona care se doreşte a fi ecologizată are ca repere limita cu sat Vărsătura, pe partea dreaptă, în direcţia de mers Slobozia, limita cu drumul judeţean ce leagă DN1 şi DE 85, interiorul staţiunii Lacu Sărat. Întreaga zonă va fi sectorizată, în aşa fel încât, funcţie de numărul grupului de participanţi, să fie alocată o suprafaţă corespunzătoare.

Pentru această activitate, participanţii vor primi mănuşi de protecţie şi saci din plastic, gunoiul colectat urmând să fie preluat de către reprezentanţii firmelor de salubrizare şi transportat către groapa ecologică din localitatea Pietroiu.

În jurul prânzului, toţi participanţii se vor deplasa într-o zonă ce va fi special pregătită pentru picnic (în interiorul staţiunii-incinta Taberei de copii Lacu Sărat), urmând ca fiecare să pregătească picnicul după dorinţă.

Pe durata pregătirilor, copiii prezenţi vor fi atraşi la jocuri de către voluntarii Organizaţiei Cercetaşii României – filiala Brăila. Aici, firmele se poat promova, prin oferirea unor premii simbolice (steguleţe, brelocuri, baloane, şepcuţe etc.) copiilor implicaţi în jocuri şi/sau aleatoriu, participanţilor adulţi. De asemenea, pot fi amplasate bannere ale firmei sau roll-up-uri în zona centrală a staţiunii, pe durata întregii activităţi.

În zona centrală a staţiunii (la rondou), la ora 15.30 se va da startul spectacolului cu muzică uşoară şi populară, dansuri populare tradiţionale (inclusiv ale minorităţilor din judeţul Brăila). Estimăm ca întreaga acţiune să se încheie în jurul orelor 19.00-19.30.

Deşi am întrat în campania electorală, organizatorii atrag atenţia asupra faptului că „Let’s Do It Romania!” este o acţiune fără amprentă politică, nefiind permisă nici o prezentare a candidaţilor, bannere, însemne specifice ale formaţiunilor politice. Cei care vor participa la activitate, au fost atenţionaţi să poarte tricouri albe, evitându-se astfel orice asociere cu o culoare a vreunui partid politic/alianţă politică.

Comentarii

comentariu

About the Author

-