Published On: mie, Apr 11th, 2012

Viorel Balcan admite ca e o marioneta politica fara discernamant

Share This
Tags

Nu stiu ce e in capul unora dintre politicienii locali, ca fac niste declaratii de te doare creierul! Unul dintre cei cu continut cranian discutabil este presupusul candidat PDL la Primaria Brailei, Viorel Balcan. Spunem “presupusul” fiindca pana nu-i vedem numele declarat oficial la Biroul Electoral, nu mai credem nimic, fiindca in fiecare zi apar informatii noi (si socante) despre candidatul PDL la Primaria municipiului. Socante, fiindca ne dau palpitatii si cum suntem simtitori, ne temem pentru viata noastra, daca se mai joaca astia de la PDL mult cu sentimentele noastre. Cand e Balcan, anuntat pe plan local, cand e Constantin Dumitriu, anuntat de la centru, cand e din nou Balcan, anuntat tot din plan local, de ne ia cu ameteala si ne vine sa vomitam. Bine, sa fim sinceri, ne-a venit sa vomitam de la primul anunt si ne-am abtinut pana la al doilea, cand n-am mai putut s-o tinem in interior si am dat pe-afara. Ca ne-a dat scarba-n bucurie…

Revenind la Balcan: fiindca-l ia cu dureri de cap, de cate ori este intrebat daca mai sustine sau nu desfiintarea judetului Braila, deputatul PDL o da de gard (declaratia) si apoi se face ca ploua. Ultima data cand a fost chestionat pe aceasta tema, el a declarat reprezentantului Infobraila ca, de fapt, n-a zis niciodata ca este de acord cu desfiintarea judetului, ci a spus ca este de acord “cu proiectul reorganizarii administrativ teritoriale”.

Acum, unul din noi are probleme grave cu capul:  ori noi, care deducem ca daca este de acord cu proiectul care prevede, printre altele, desfiintarea judetelor actuale, adica si a judetului Braila, inseamna, pe cale de consecinta, ca este de acord cu desfiintarea judetului Braila; ori el, care isi inchipuie ca prin punerea in practica a proiectului care prevede desfiintarea judetelor actuale, inclusiv a judetului Braila, printr-o minune dumnezeiasca, judetul Braila va fi desfiintat, dar nu va fi desfiintat. Cum ar veni, “n-am zis de Titiu Dumitriu ca e pitic, am zis ca facea baie intr-un ibric”.

Balcan a explicat, de altfel, ca s-a pronuntat in favoarea proiectului amintit – care ar fi desfiintat judetul Braila – pentru ca “este un membru disciplinat al partidului”. Un membru flasc, incapabil sa arate ceva tarie, fie ea si de caracter – am zice noi. Cum ar veni, el a votat tot ce i-a cerut Piticul de la Cluj – pe care, atunci cand era mic, il batea maica-sa cu cureaua de la ceas, vorba unui clasic in viata -  pripasit temporar in funtea Guvernului, fara sa le treaca prin putul gandirii. Un fel de marioneta fara discernamant, al carei brat se ridica dupa cum il manevreaza papusarul. Pai avand in vedere ce idei le trec prin minte astora de la PDL in ultima vreme, demne de un studiu psihiatric, pe noi, unii, nu ne linisteste defel faptul ca Balcan se recunoaste gata sa voteze cu ambele maini tot ce i se cere, chiar daca ar insemna sa-si distruga propriul judet, daca asta inseamna un pas inainte, in cariera lui politica.

Din fericire pentru noi, insa, cariera lui politica este pe ultima suta de metri, iar sfarsitul va fi parafat in ziua in care se vor anunta rezultatele alegerilor locale. Daca ar fi avut discernamant – ceea ce recunoaste singur ca n-are – ar fi dat inapoi de la candidatura la Primarie de cum a vazut rezultatele sondajelor de opinie, dar din nefericire pentru el, are din nou obsesia ca este lucrat pe la spate de colegii de partid si ca rezultatele sunt masluite, iar procentele lui sunt mult mai mari decat apar pe hartie. Si cum in PDL Braila nu mai exista kamikaze care sa-si doreasca o candidatura in nume propriu, in conditiile in care PDL calca pe urme PNTCD-ului, ca soarta politica, Piticu brailean este lasat sa candideze si sa sa faca de cacao pe mana lui. Ce-si face omul politic (la membrul flasc) cu mana lui, lucru manual se cheama.

Fiindca Balcan nu intelege ca dupa ce ai parjolit campiile, ai otravit fantanile, ai praduit comunitatile si-ai fost la un pas sa desfiintezi judetele, cum a facut PDL in ultimii ani, nu te mai poti astepta sa te intampine oamenii cu bratele deschise. Nici macar nu-ti mai dau mana, tot ce fac este sa-ti arate degetul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-