Published On: lun, Apr 9th, 2012

Vaccinul anti-cancer – solutia pentru boala care nu iarta

Share This
Tags

Cercetatorii israelieni lucreaza in prezent la compozitia unui vaccin universal pentru tratarea cancerului, care poate face ca o molecula prezenta in 90 % dintre toate tipurile de cancer sa poate fi identificata si anihilata, declansand un raspuns imunitar al organismelor pacientilor.

Compania Vaxil Biotherapeutics si cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv spun ca vaccinul va putea fi folosit pentru combaterea tumorilor de dimensiuni reduse, daca acestea sunt identificate din timp, dar si pentru prevenirea reaparitiei si raspandirii bolii in randul pacientilor care au urmat alte tratamente pentru combaterea cancerului.

Oamenii de stiinta care au creat vaccinul spera acum sa primeasca toate aprobarile pentru a desfasura teste pe scara larga.

Celulele canceroase eludeaza de obicei sistemele imunitare ale pacientilor pentru ca nu sunt catalogate de organismul uman drept amenintari. Oamenii ce stiinta israeliani au descoperit insa ca o molecula numita MUC1, care se gaseste in cantitati semnificative pe suprafata celulelor canceroase, poate fi folosita pentru a ajuta sistemul imunitar sa detecteze tumorile.

“Vaccinul ImMucin a determinat un raspuns imunitar puternic in toti pacientii, dupa doar 2-4 doze din maximul de 12 doze. In cazul câtorva pacienti, unele semne preliminare de eficienta clinica au fost observate”, au declarat reprezentantii Vaxil Biotherapeutics.

Intr-un test desfasurat la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, vaccinul le-a fost administrat la zece pacienti care sufereau de o forma de cancer de sânge. Toti cei sapte capatat o imunitate crescuta fata de celulele canceroase dupa ce le-a fost administrat vaccinul, iar trei dintre ei au scapat de boala complet.

Cercetatorii spera ca vaccinul miraculos sa ajunga pe piata in urmatorii sase ani, daca si urmatoarele teste vor fi incununate de succes.

Comentarii

comentariu

About the Author

-