Published On: vin, Apr 27th, 2012

Ultimele zile pentru depunerea cererilor la motorina

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-Centrul Judetean Braila informeaza producatorii agricoli ca termenul limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura – trimestrul I  2012, este 30 aprilie 2012.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, respectiv in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare; pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1, 2855 lei/litru de motorina.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit Ordinului MADR nr. 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, „cererea trimestriala de rambursare a ajutorului de stat nu poate depasi 40% din cantitatea totala stabilita conform acordului prealabil de finantare prin rambursare”.

Cantitatile de motorina ce beneficieaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu incadrare in prevederile bugetare aprobate.

Pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli, Centrul Judetean Braila al A.P.I.A va asigura personal pentru primirea cererilor si in ziua de 30 aprilie 2012, in intervalul orar  8:00-16:00.

Comentarii

comentariu

About the Author

-