Published On: Soare, Apr 1st, 2012

Tanar brailean arestat pentru un viol comis in Franta

Share This
Tags

In dimineata zilei de 29 martie 2012, la orele 6.30, o echipa complexa alcatuita din politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale-Biroul Urmariri, lucratori din cadrul Ministerului de Interne din Franta, coordonati de un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, au efectuat o perchezitie domiciliara pe raza localitatii Cotu-Lung, comuna Silistea. Aceasta perchezitie a fost realizata in baza unei comisii rogatorii internationale, dispuse de autoritatile franceze.

Cu aceasta ocazie, oamenii legii l-au depistat pe tanarul D.G., in varsta de 21 de ani, cu domiciliul in localiate, fata de care autoritatile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infractiunii de viol. De asemenea, au fost ridicate in vederea cercetarilor mai multe bunuri care pot face obiectul acestei cauze.

Potrivit datelor anchetatorilor braileni,  barbatului i s-a retinut ca in noaptea de 17 spre 18 august 2010, aflandu-se in Marseijan-Plage din Franta, a recurs la amenintari si acte de violenta fata de o minora in varsta de 15 ani, domiciliata in acea localitate, cu scopul de a intretine raporturi sexuale cu aceasta.

Braileanul a fost condus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, care a dispus masura retinerii pentru 24 de ore a acestuia, fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Galati.

Tanarul a fost prezentat instantei de judecata care a emis mandatul de arestare preventiva provizoriu, in vederea predarii catre autoritatile franceze pentru ispasirea pedepsei privative de libertate pentru comiterea infractiunii de viol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-