Published On: mar, Apr 10th, 2012

Sprijinul maxim pe care-l pot obtine tinerii fermieri brăileni este 40.000 euro

Share This
Tags

* este modificarea apărută la măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală

După ce Comisia Europeană a aprobat a şaptea propunere de modificare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, valoarea  sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 euro la 40.000 euro. Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Comisia a aprobat în 4 aprilie propunerea de modificare a PNDR, iar autoritătile urmăresc, în principal, îndeplinirea obiectivului de creştere a absorbţiei fondurilor alocate României din FEADR în perioada 2007-2013.

În acest context, pentru măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut la 40.000 euro, iar nivelul minim de formare profesională pentru accesarea măsurii a fost modificat.

În ceea ce priveşte măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice”, sprijinul a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în agroturism, la fel ca şi plafonul maxim pentru investiţiile în agroturism, care s-a majorat de la 70.000 euro la 100.000 euro/proiect. De asemenea, sprijinul a crescut de la 50% la 85% pentru investiţiile în activităţi recreaţionale.

La măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, sprijinul a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în sectorul producţiei non-agricole, a fost completat criteriul de selecţie privind micro-întreprinderile nou înfiinţate în vederea includerii start-up-urilor care vizează activităţi non-agricole productive, iar serviciile medicale din mediul rural au fost prioritizate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-