Published On: vin, Apr 6th, 2012

S-a dat startul Programului Rabla 2012

Share This
Tags

Brailenii care sunt proprietari ai unor autoturisme vechi le pot casa prin Programul Rabla 2012, care a pornit pentru persoanele fizice de ieri, 5 aprilie 2012. Astfel, de la aceasta data, proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, in vederea casarii acestora.

De asemenea, incepand cu data de 23 aprilie, se pot inscrie in Programul RABLA 2012 si persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale.

Proprietarii care detin masini vechi pot casa autoturismele, pana la data de 19 noiembrie 2012. Ca si in 2010 si 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimata printr-un tichet cu valoare nominala. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.

Pentru acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a prevazut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Prin Programul Rabla, in ultimii 2 ani au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de origine autohtona.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2012 la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz se gaseste pe site-ul AFM, www.afm.ro, in cadrul sectiunii „Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2012”.

Pentru a intra in program, solicitantul trebuie sa prezinte, odata cu autovehiculul ce urmeaza a fi casat, mai multe documente, printre care actul care ii atesta identitatea, precum si domiciliul sau resedinta in Romania, eliberat de catre autoritatile romane, in termen de valabilitate, in original si copie, certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata, cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, in original si in copie legalizata, actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat, precum si certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este intregistrat fiscal autovehiculul uzat, in original.

Pentru judetul Braila a fost validat in final un singur centru autorizat pentru colectarea autovehiculelor vechi, acelasi care a participat si in anii trecuti la programul de stimulare a innoirii parcului auto national, “Rabla”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-