Published On: mar, Apr 10th, 2012

Ruga catre Constantin Dumitriu: Candideaza, te rugam, ca sa vezi cati te votam!

Share This
Tags

Cica micul Dumitriu, Piticul galatean al PDL-ului brailean, care s-a inghesuit de acum vreun an sa se proclame drept candidat al organizatiei la presedintia Consiliului Judetean Braila, a decis sa nu-si mai incerce norocul in aceasta vara. El o face, mai nou, pe marele om politic care se sacrifica de dragul unei aliante care, teoretic, ar avea mai multe sanse sa atraga voturi decat PDL-ul, de unul singur. De fapt, micul politician ( speram ca faceti distinctia clara intre “om politic” si “politician”) stie ca procentele lui, ca si candidat, nu valoreaza nici cat o ceapa degerata si nu vrea sa se faca de ras. Nu de alta, dar atunci ar afla nu doar el si membrii PDL care stiu rezultatele pe bune ale unor sondaje, ci si Braila intreaga, ca nu aduna decat un procent cu  o singura cifra – pentru cei care nu sunt sahisti de talie internationala, ca el, facem traducerea ca asta inseamna sub 10% voturi. Unii dintre colegii sai din PDL spun ca procentul ar fi sub 2%, dar nu vream sa facem misto de el in postul Pastelui si ne abtinem sa comentam aceasta cifra.

Daca ar avea sange in instalatie, galateanul Constantin Dumitriu ar candida la algerile locale la Consiliul Judetean, asa cum se dadea mare acum cateva luni, cand simtea ca este pe felie, dupa ce manevrase atat de maiastru alegerile din partid, in dubla tura, o data la municipiu si inca o data, la judet si se simtea in stare sa faca tripla, ca abia isi intrase in mana – si el si maestrii papusari din compania de teatru politic Badalan & Balcan.

De atunci, insa, a mai curs ceva apa pe Dunare si ce era el iubit cand a aterizat la Braila in cursa directa low-cost ( adica second-hand, ca prima mana si-o exersase la PDL Galati si daduse gres) peste Siret, dar ce este iubit acum, cand au vazut si el si colegii din partid ce poate sa faca dintr-o organizatie! Ca sa nu mai spunem ca micul sahist – care joaca intotdeauna cu negrele – a cugetat adanc, a imaginat cateva mutari inainte si a ajuns la concluzia ca, din nefericire, alegerile locale nu pot fi manevrate la fel de simplu ca acelea din organizatia judeteana PDL, unde a nominalizat doar delegati care aveau sarcina de serviciu sa-l voteze, indiferent daca au fost sau nu membri de partid pana in preziua votului. La alegerile locale nu poti insa sa tii afara, in spatele usilor inchise, nici delegatii care nu sunt “garantat 100% Dumitriu” si nici ziaristii. Si-n plus, nu poti nici sa bruiezi comunicatiile telefonice pe raza intregului judet. Nasoala situatie, nici sa aranjezi … asta, sa organizezi ca lumea niste alegeri nu mai poti, in tara asta!

De-aia, dupa o matura chizbuinta, luand in calcul noile realitati,   Dumitriu a ajuns sa se fereasca ca dracu’ de tamaie ( cacofonia e intentionata si plina de miez) sa candideze la presedintia CJ Braila, fiindca stie ca nu are nicio sansa ( nici macar aia de 2% ) sa castige, chiar daca il are de partea sa pe generalul ( in rezerva) Badalan, gata sa-l ajute sa puna mana pe ciolan.

Problema e ca nici nu s-a pregatit indeajuns in ultimele luni, ca a sperat ca  PDL-ul desfiinteaza judetul Braila si s-a lasat pe tanjeala, fiindca functia pentru care urma sa candideze el disparea din schema. Daca si Boc asta nu s-a miscat mai cu talent, de-am ramas cu porcariile astea de judete intacte!

Are si noroc Mauru’ la alegerile astea locale – de te intrebi in ce-a calcat cand a iesit din Galati, venind inspre Braila – ca impusca doi iepuri deodata: 1. nu se mai face de ras, candidand si ratand personal si 2. ca nu se mai face de panarama nici ca lider de organizatie, asa cum s-ar fi intamplat daca PDL candida de unul singur in alegeri. In noua varianta de lucru, in alianta, n-o sa fie nevoit sa justifice procentul democrat-liberalilor, ca e la gramada si o sa dea vina pe Cibu, pe Chiru si pe cine o mai nimeri si-o sa spuna ca aia l-au tras in jos.

De-aia spuneam ca avem semnale ca Dumitriu sta prost cu sangele din instalatie si-i lasa pe altii la inaintare. Pai daca pierdea la un procent jenant alegerile la presedintia CJ Braila, unde l-ar fi aruncat sefii din PDL, de aceasta data, la sefia organizatiei din Ialomita?! Si-asa ii e destul de greu sa faca naveta Galati-Braila, cum o sa bata drumul Ialomitei saptamanal?! Asa, daca se fofileaza cu candidatura proprie, indiferent care sunt rezultatele organizatiei, in cel mai rau caz isi ia jucariile si pleaca acasa, la Galati. Drum bun, cale batuta!

Comentarii

comentariu

About the Author

-