Published On: joi, Apr 5th, 2012

Romanii ar putea plati mai putin pentru politele RCA

Share This
Tags

* teoretic, politele RCA ar trebui sa se ieftineasca in acest an, pentru ca asiguratorii nu mai platesc cotizatia la Fondul de protectie a victimelor strazii

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a luat decizia de eliminare temporara a contributiei asiguratorilor RCA catre Fondul de protectie a victimelor strazii (FPVS). Potrivit unui comunicat dat publicitatii, masura se doreste a fi “un sprijin pentru sustinerea activitatii pe acest segment, intr-o perioada in care afacerile din asigurari sunt supuse presiunilor cauzate de un context economic inca dificil”.

In aceste conditii, in mod normal, asiguratorii ar trebui sa ieftineasca polita RCA, dat fiind ca de eliminarea contributiei la FPVS beneficiaza direct firmele de asigurare.

Amintim ca FPVS este un fond infiintat pentru plata despagubirilor persoanelor care au suferit prejudicii in urma unor accidente de masini neasigurate sau neidentificate. In 2011, contributia asiguratorilor la FVPS a fost de 0,3% din primele de raspundere civila auto incasate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-