Published On: vin, Apr 6th, 2012

Reincepe incadrarea absolventilor scolilor de politie

Share This
Tags

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, impreuna cu seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, secretarul de stat Petre Toba, a efectuat miercuri, 4 aprilie, o vizita de lucru la Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina si la Inspectoratul de Politie al Judetului Prahova. De asemenea, ministrul a participat, la Ploiesti, la o sedinta a Colegiului Prefectural.

La Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina, ministrul a discutat cu profesorii si elevii si i-a asigurat de sprijin pentru imbunatatirea pregatirii viitorilor politisti in cadrul scolii. Totodata, el a subliniat faptul ca toti cei care isi fac datoria cu profesionalism, corectitudine si in spiritul respectului fata de cetatean se vor bucura de apreciere. Gabriel Berca a precizat ca a emis un Ordin prin care, incepand cu data de 17 aprilie, vor demara procedurile de incadrare a absolventilor scolilor de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina si “Septimiu Muresan” Cluj-Napoca, astfel incat acestia sa fie la post incepand cu data de 2 mai 2012.

La intalnirea organizata la sediul Inspectoratului de Politie al judetului Prahova, ministrul a cerut politistilor respectarea cu strictete a normelor in vigoare privind alegerile locale, subliniind ca nu va tolera implicarea oamenilor in uniforma in activitati cu scopuri electorale. In alta ordine de idei, Gabriel Berca a asigurat ca, in prima jumatate a lunii aprilie, vor fi acordate o parte din drepturile financiare aferente normei de echipament pentru cadrele Ministerului, respectiv 20 la suta. Ministrul a fost insotit de seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, secretarul de stat Petre Toba, care a precizat ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, vor fi alocate fondurile necesare pentru achizitia de carburanti, piese de schimb si consumabile.

In cadrul vizitei, ministrul Administratiei si Internelor s-a intalnit, la Ploiesti, cu membrii Colegiului Prefectural cu care a analizat modalitati de eficientizare a administratiei publice, a activitatii economice si a serviciilor oferite cetatenilor. Totodata, Gabriel Berca a subliniat ca absorbtia fondurilor europene si combaterea coruptiei si evaziunii fiscale sunt prioritati institutionale si a cerut colaborare la nivel teritorial pentru imbunatatirea rezultatelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-