Published On: vin, Apr 6th, 2012

Punctele negre, semnalizate de politisti

Share This
Tags

*Pe traseul DN21 s-au inregistrat 11 accidente soldate cu 6 persoane decedate

Politia rutiera introduce un nou panou de semnalizare pe acele portiuni de sosea unde s-au inregistrat de-a lungul vremii cele mai multe si mai grave accidente de circulatie. Acestea vor semnaliza asa zisa “Zona – punct negru” si vor consta in panouri cu un triunghi alb cu marginile rosii, cu o bulina neagra in mijloc. In aceste zone, pe o distanta de un kilometru, soferii trebuie sa reduca viteza si sa evite sa efectueaze orice manevra riscanta.

“Panourile preventive care urmeaza sa fie puse pe marginea soselei vor semnaliza sectoarele de drum cu lungimea de maximum un kilometru, asa-numitele puncte negre, unde intr-o perioada de cinci ani consecutiv s-au inregistrat minimum zece accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin zece persoane decedate sau ranite grav. In judetul nostru, numarul accidentelor rutiere a fost destul mare in evaluarea facuta de colegii nostri de la Politia Rutiera, de aceea s-a luat hotararea ca sa se semnalizeze cu puncte negre”, a declarat inspectorul de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului.

Practic, prin implementarea acestui program, soferii vor intalni in trafic un nou indicator rutier (prezentat pe un panou cu dimensiunile 2,5m x 1,2 m), care semnaleaza o zona cu risc accidentogen ridicat.

“In judetul Braila vom avea semnalizarea punctelor negre pe traseul DN21 km 3,54 – 4,54, unde s-au inregistrat 11 accidente din care 6 persoane au murit, iar 8 au fost accidentate grav. Acestea vor avea dimensiunea de 2,5 metri lungime si 1,2 metri latime si au o suprafata reflectorizanta galbena, pe ele fiind evidentiat simbolul de punct negru si mesajul “Atentie, zona cu risc ridicat de accidente 1,0 km”, a declarat purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului.Aceasta campanie ilustreaza implicarea activa a politiei rutiere, alaturi de ceilalti factori cu responsabilitati in domeniul sigurantei rutiere, pentru atingerea obiectivului asumat de catre Uniunea Europeana, de reducere cu 50% a numarului persoanelor decedate in urma accidentelor de circulatie in perioada 2011-2020.

Comentarii

comentariu

About the Author

-