Published On: mar, Apr 17th, 2012

PSD, PNL si PC ar putea candida separat in unele localitati din judet

Share This
Tags

* cei trei membri ai USL nu s-au inteles la intocmirea listelor comune pentru intreg judetul

Social-democratii, liberalii si conservatorii braileni au dificultati in a ajunge la o intelegere cu privire la listele comune de candidati pentru toate localitatile din judet, in vederea alegerilor locale din iunie. Daca pentru unele comune, cele trei partide au batut palma, pentru altele nu au reusit sa ajunga la consens, iar cum termenul pentru definitivarea listelor se apropie, nu este exclus ca PSD, PNL si PC sa ceara o mediere din partea centrului.

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca nu este deloc multumit de aceasta situatie, insa banuia ca se va ajunge la divergente de pareri inca de la infiintarea USL: “In legatura cu tema listelor, nu am ajuns deocamdata la nicio concluzie, din pacate pentru noi probabil ca solutia va fi Bucurestiul. Noi am facut sondaje in care lucrurile arata mult mai diferit decat in 2008, an pe care se discuta sa-l luam ca referinta. Cred ca si dumneavoastra, din informatiile pe care le aveti, stiti ca exista acest decalaj, toate masuratorile care s-au facut pana acum arata cu totul si cu totul altceva fata de 2008. Probabil ca vom avea din nou o discutie si incercam sa ne intelegem si este posibil ca in teritoriu sa se mearga, acolo unde nu ne intelegem, pe liste separate.

Am inteles ca Partidul Conservator doreste mai multe candidaturi in mai multe zone, orgoliile sunt nemasurate, cum, de altfel, va spuneam si la inceputul acestei aliante, iar noi incercam sa ne pastram in ceea ce am avut in 2008 si eventual, daca mai reusim sa mai aducem ceva in tabara noastra. Probabil ca in zilele urmatoare va trebui sa inchidem acest subiect cu o mediere de la centru. Clara este doar candidatura la Primaria municipiului si cea la presedintia Consiliului Judetean, in rest lucrurile nu le avem clare, au fost fel de fel de discutii, ajunsesem acum 2-3 saptamani la semnaturi, chiar am intocmit protocolul, dar s-au razgandit colegii nostri liberali”.

Bunea Stancu considera ca s-a gresit atunci cand a fost ignorat PC-ul si cand mult timp, liberalii au venit singuri la negocieri cu PSD-ul: “Trebuie sa luam in calcul foarte serios si Partidul Conservator, pentru ca este parte din aceasta alianta si trebuie sa fie semnatar al documentelor care inseamna USL. Am atras atentia de nenumarate ori, atat la Bucuresti, in cadrul Biroului Politic National, cat si colegilor de la Braila de la PNL, ca la masa discutiilor trebuia sa fie prezent, la toate intalnirile si reprezentantul PC.

Daca faci o socoteala aritmetica si aduni mandatele din 2008, nu poti sa tragi concluzia care vor fi ultimii doi pusi pe lista. Daca faci 1+1+1, in politica nu face niciodata 3, face 2, poate sa faca si mai putin. Exact ceea ce am banuit la inceput, din nefericire pentru noi se intampla astazi si nu o spun cu nicio satisfactie, o spun cu putina ingrijorare, dar eu va spun ca din punctul nostru de vedere, avem un electorat stabil si numeros, ceea ce arata si sondajele de astazi, cele care au fost facute nu numai de noi, ci si de majoritatea partidelor.

Nu o luati ca pe o cearta, sunt pareri diferite si moduri de abordare diferite. Eu cand am stat la masa am spus un lucru, inainte de a discuta orice trebuie sa facem un protocol in baza a ceea ce inseamna cel national, dar pe plan local, bazat pe principii, nu ca atunci cand nu ne convine 2008, incepem cu  sondaje si invers. O sa facem o campanie pestrita si din cauza asta, probabil, datorita modului de gandire, vor castiga altii, pentru ca o sa ne batem in unele localitati noi intre noi”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-