Published On: joi, Apr 12th, 2012

Prins de graniceri la braconaj piscicol

Share This
Tags

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii  braconajului piscicol un cetatean care pescuia industrial fara a detine licenta.

In data de 11 aprilie, in jurul orelor 17.30, o patrola a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati aflata in misiune pe fluviul Dunarea, cu ambarcatiunea tip ARVOR 215R, a depistat pe directia Mm 72, la 500 de metri in aval de varsarea raului Prut in fluviul Dunarea), pe cetateanul roman Ichim G., in varsta de 56 de ani, care pescuia comercial dintr-o barca de tip lotca.

Asupra cetateanului politistii de frontiera au descoperit o plasa de pescuit din ata pescareasca avand lungimea totala de 80 de metri si cantitatea de aproximativ 15 kg de peste de diferite specii (novac, platica, caras, salau).

In urma verificarilor asupra documentelor de pescuit politistii de frontiera au constatat faptul ca persoana in cauza detine ordin de serviciu de pescuit in scop stiintific valabil pentru raul Prut, dar nu detine o licenta pentru pescuitul comercial si nici pentru barca respectiva.

S-a luat masura ridicarii plasei de pescuit si a ambarcatiunii in vederea confiscarii, iar cantitatea de peste a fost predata spre valorificare unei unitazi de profil.

Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala, cetateanul in cauza fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de nedetinere a licentei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, dupa caz, detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit si producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Comentarii

comentariu

About the Author

-