Published On: mie, Apr 4th, 2012

Primele nereguli la inscrierile in clasa zero

Share This
Tags

Politia s-a sesizat si a inceput cercetarea penala la liceul Goethe din Capitala dupa ce mai multi parinti s-au plans de nereguli la inscriere. Acestia sunt revoltati ca dosarele lor au fost respinse si sustin ca altii au reusit sa isi inscrie copiii sustinand ca sunt de etnie germana.

Parintii sustin ca la acest liceu au fost inscrisi foarte multi copii care nu erau de etnie germana, desi in actele de inscriere asa aparea. Multi alti parinti nu au mai reusit din acest motiv sa isi inscrie copiii la scoala si de aici a izbucnit un intreg scandal pentru ca acesti ultimi parinti au facut plangere la Politie. Oamenii legii incearca acum sa stabileasca cine a facut exces de zel si a dat declaratii mincinoase.

Printre parintii care nu au mai reusit sa isi inscrie copiii la acest colegiu, se numara si actorul Mihai Calin. El spune ca baietelul sau a studiat limba germana la gradinita si i-ar fi placut sa studieze in continuare aceasta limba, insa nu se mai poate. Sunt multi alti parinti in acesta situatie. Acestia sunt nevoiti sa isi duca copiii la alte scoli. In prima etapa a inscrierilor, au aparut informatii ca, in multe localitati, parintii si-au facut vize de flotant si chiar au divortat pentru a prinde un loc la scoala pe care si-o doreau pentru copilul lor.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spera ca in acest an sa se formeze mai multe clase de limba germana si la alte licee, pentru ca parintii care au aceasta optiune a limbii germane pentru cei mici sa aiba mai multe alternative.

Intre timp, Politia desfasoara ancheta. De aceasta situatie stie si Inspectoratul scolar, insa spun reprezentantii acestei institutii ei nu au nicio atributie, asteapta ca ancheta sa fie finalizata si, in functie de rezultate, se vor administra si sanctiuni, daca va fi cazul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-