Published On: joi, Apr 12th, 2012

Pompierii atentioneaza cu privire la pericolul incendiilor

Share This
Tags

*Sarbatorile Pascale reprezinta o perioada predispusa la situatii de urgenta

Cadrele Inspectiei de Prevenire au executat premergator Sarbatorilor Pascale activitati preventive pe linia apararii impotriva incendiilor, ce au constat in activitati de control, informare si educare preventiva a populatiei.

Pe timpul celor 14 actiuni de control, au fost constatate un numar de 27 deficiente, din care 15  remediate operativ, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, pentru celelalte deficiente fiind stabilite termene si masuri ferme de remediere.

Totodata, s-au executat 12 informari preventive, prilej cu care s-au distribuit pliante si afise, cuprinzand reguli si masuri de aparare impotriva incendiilor pe timpul slujbelor religioase.

In vederea desfasurarii fara evenimente a sarbatorilor pascale, pompierii recomanda respectarea mai multor masuri, printre care interzicerea accesului persoanelor in cladirile de cult in numar mai mare decat capacitatea stabilita si declarata, crearea tuturor conditiilor pentru accesul autospecialelor de interventie in caz de incendiu, cel putin la o fatada a lacasului de cult, aprinderea si asezarea lumanarilor se va face in locuri stabilite si, pe cat posibil, la distanta de 1 m fata de materialele combustibile.

Se interzice fixarea lumanarilor pe elemente combustibile, cum ar fi mobilierul, peretii, tablouri. In timpul slujbelor religioase, in cladirile de cult, usile de pe traseele de evacuare vor fi descuiate, se interzice depozitarea in cladirile de cult a lichidelor inflamabile si materialelor combustibile.

La terminarea slujbelor si a programului in cladiri, se vor stinge lumanarile, carbunii din cadelnita si se va intrerupe alimentarea cu energie electrica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-