Published On: sâm, Apr 7th, 2012

PNL Braila pierde membri, in favoarea PRM

Share This
Tags

* numarul celor ce au trecut in barca PRM nu este inca foarte clar

Un grup de tineri, membri ai PNL Braila, au decis  zilele trecute sa paraseasca partidul, pentru a trece in tabara PRM. Motivatia oficiala a acestui gest a fost aceea ca ei nu agreeaza ideea aliantei cu PSD si nici faptul ca liberalii nu vor avea candidati proprii la alegerile locale. Dintre cei ce au schimbat barca politica, nume certe sunt cele ale lui Adrian Vacu, fost membru in biroul politic al PNL Brăila, (care a fi fost desemnat drept  candidat PRM pentru funcţia de primar al municipiului Braila), Romeo Crasmariu, care a fost membru PNL, dar in ultimii 5 ani nu a mai activat politic (desemnat candidat al PRM pentru functia de presedinte al CJ Braila), Alexandru Bucalau, care acum a se va ocupa de pregatirea campaniei electorale in judet pentru PRM si Leonard Mihael Candel.

Potrivit declaratiilor acestora, alaturi de ei au plecat din PNL “circa 300 – 350 de tineri din judet”, care au ales PRM ca destinatie, pentru ca acesta este “un partid care si-a pastrat verticalitatea, decenta si demnitatea”. Ambitiile politice ale proaspetilor PRMisti sunt ca “la alegeri sa obtinem macar 4 primarii, un vicepresedinte de CJ si un viceprimar”.

Reprezentantii liberalilor spun insa ca, de fapt, numarul celor plecati din partid este de circa 10 ori mai mic decat cel anuntat, iar motivatia reala ar fi aceea ca nu au primit locuri eligibile pe listele de consilieri. Liderul PNL Braila Alexandru Danaila a precizat, intr-un comunicat de presa: “Biroul Politic Municipal al PNL Braila, intrunit in sedinta extraordinara, a luat decizia de exludere din BPM a urmatorilor membri: Vacu Becleanu Adrian, Bucalau Alexandru si Candel Leonard Mihael. In niciun caz nu au plecat din partid 300 de membri, asa cum au anuntat ei in conferinta de presa. Unitatea si forta de grup a echipei PNL Braila nu este afectata de aceste plecari, pe care nu le consideram ca fiind pierderi majore”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-